characters characters

De ce au multi copii mici probleme cu somnul? Cercetatorii dau o explicatie neasteptata

20 decembrie 2013    |   366 vizualizări
Motivul pentru care multi copii adorm greu, dorm putin si prost si fac tambalau la ora culcarii este acela ca parintii ii duc la culcare prea devreme, inainte ca mecanismele biologice care pregatesc organismul pentru somn sa fi intrat in actiune.

Oamenii de stiinta de la University of Colorado, din Boulder, SUA, afirma ca un somn bun de noapte depinde de momentul in care in organismul copilului are loc o crestere a nivelului melatoninei, un hormon implicat in reglarea ceasului intern al corpului.

Momentul cresterii nivelului de melatonina depinde de unii factori externi, precum cantitatea si tipul de lumina la care este expus copilul, dar si de factori interni, precum predispozitia innascuta a fiecarui copil, ceea ce inseamna ca acest moment poate varia de la un copil la altul.

Articol complet: Descopera.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    clara    20.12.2013 - 16:02
    Este si normal ca un copil sa creeze probleme la culcare daca este fortat sa adoarma inainte sa ii fie somn. De asemenea, daca momentul de mers la somn devine un prilej de conflict de cateva ori, va fi un moment de conflict mult timp.