characters characters

Cursuri de sah pentru copii - avantajele unui sport al mintii

25 februarie 2014    |   378 vizualizări

Denumit si "sportul mintii", sahul pune la incercare si dezvolta atentia, spiritul de observatie, inteligenta si perspicacitatea. Jocul de sah reprezinta, prin excelenta, nu doar un proces de invatare, ci si un mijloc de socializare prin care copilul invata ce inseamna fairplay, corectitudine si intrecere sportiva. Printre beneficiile acestui sport, pentru copii, se numara: imbunatatirea memoriei si a concentrarii, dezvoltarea gandirii logice si a imaginatiei, cresterea increderii in sine, constientizarea consecintelor propriilor actiuni, dezvoltarea simtului rabdarii si a aprecierii timpului, precum si asumarea deciziilor luate intr-un timp limitat.

La cursurile de sah organizate de Club TinArt, copiii pot afla cunostinte noi, indicii pentru rezolvare in diverse situatii si pot practica jocuri propriu-zise sub indrumarea unui profesionist in domeniu. Impreuna cu antrenorul Adrian Dinu, cu experienta de peste 5 ani in predarea acestor tehnici copiilor, mutarile invingatoare vor parea mult mai firesti si mai la indemana.
Chiar daca aveti un copil care inca nu stie sa citeasca, nu va faceti probleme. Va fi abordata o alta metoda, interactiva, pentru explicarea liniilor si a coloanelor. "Jocul de sah il va provoca sa invete si mai rapid alfabetul si cateva dintre cifre. Asa cum cei mai mici se dezvolta si capteaza mult mai repede atunci cand au un frate mai mare cu care comunica zilnic, asa si aici, cursul de sah prezinta o noua provocare permanenta. Cu aceasta ocazie va capata si dorinta de a invata literele si cifrele din placere si joc." declara Adrian Dinu, profesor coordonator pentru cursul de sah organizat de Club TinArt.

Cursurile de sah organizate de Club TinArt sunt dedicate copiilor cu varsta intre 5 si 14 ani se organizeaza saptamanal, sub forma de abonament lunar, cu incepere de luni, 24 februarie, ora 18, cu taxa de participare de 80lei/luna (4 sedinte). Inscrierile se fac la adresa inscrieri@tinart.ro sau la numar de telefon: 0740.26.11.87.

O mare varietate de cursuri pentru copiii cu varsta intre 6-14 ani sunt organizate la Clubul TinArt, intr-o locatie centrala, chiar la iesirea de metrou Piata Victoriei (Bd-ul Iancu de Hunedoara nr.2, bl H6, sc. 1, et.2, ap. 6, sector 1, Bucuresti). Dintre acestea mentionam: pian, chitara, vioara, canto, micul antreprenor, limbi straine, arte plastice, arta reciclata, teatru, dezvoltare personala, bune maniere, micul programator, sofer de mic, sah, inot, karate, dans, balet etc. Mai multe detalii: www.tinart.ro sau Facebook.com/TinArt

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu