characters characters

Curriculum scolar creat de elevi

Cand elevii isi creeaza propriul curriculum

18 decembrie 2015    |   895 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

liceeniCum ar fi daca elevii ar putea sa aleaga ce anume sa invete? Acest lucru este posibil in cateva scoli din SUA, scoli incluse in proiectul numit Big Picture. Elevii pot sa isi personalizeze curriculumul si sa incerce metode noi de invatare, renuntand la cele traditionale. In Big Picture, nu exista teste, nu exista note si mai mult decat atat, nu exista clase traditionale. Programul se centreaza in jurul conceptului de invatare auto-ghidata.

Folosindu-se de informatii primite de la specialisti, lucrand cu profesionisti, cu parinti si alti elevi, fiecare copil in parte isi creeaza propriul curriculum croit dupa interesele sale personale.

Proiectul Big Picture e implementat in 60 de scoli din SUA, iar efectul acestuia va fi observat in urmatorii 3 ani. Fiecare elev isi gandeste un proiect independent pe durata unui an. Joey Mount de exemplu, un elev de 17 ani, si-a propus sa creeze propria sa linie vestimentara si sa o faca cunoscuta prin intermediul unui web site. Scopul acestui program este de a-i pastra pe elevi motivati si de a-i ajuta sa invete castigand experienta din viata reala.

Pe parcursul semestrului, proiectele sunt executate conform unor standarde date de profesori si specialisti, iar la final obtin o diploma de competente.

Sursa: TheAtlantic.com

 
*Sursa foto: Ambro, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu