characters characters

Cum s-a desfasurat etapa a doua a ONGM (Olimpiada Nationala „Gazeta Matematica”)

30 martie 2021    |   1154 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

etapa a doua Olimpiada Gazeta Matematica
Matematica presupune exercitiu si implicare constanta. De aceea, cu dorinta de a sprijini tinerele talentele in matematica, Societatea de Stiinte Matematice din Romania, in parteneriat cu INTUITEXT, a organizat online, pe data de 20 martie, etapa a II-a din cadrul ONGM (Olimpiada Nationala „Gazeta Matematica”) 2020-2021.

ONGM va avea loc pana in aprilie 2021, mai multe detalii despre intregul calendar al competitiei puteti citi aici.

Despre etapa a II-a:

olimpiada GM
Au participat 12612 de elevi de la clasa a V-a pana la clasa a XII-a (pe platforma s-au inregistrat 14054 conturi de elevi si 2345 de profesori), subiectele acestei probe fiind traduse si in germana (11 concurenti) si maghiara (99 de concurenti).

Testul a durat 180 de minute, constand in 24 de probleme pentru fiecare clasa. Pentru corectitudinea desfasurarii olimpiadei s-au luat masuri suplimentare, organizatorii facand astfel un apel la etica si comportament autentic.

Proba s-a desfasurat online, pe o platforma unica la nivel national (www.olimpiada.viitoriolimpici.ro), iar elevii au fost supravegheati video pe toata durata celor trei ore pe care le-au avut la dispozitie.

Credem ca talentul matematic trebuie sustinut, de aceea, echipa INTUITEXT alaturi de SSMR face aceste eforturi de a pastra entuziasmul elevilor pasionati de matematica, dar si disciplina necesara pentru performanta. Ne-am bucurat ca initiativa ONGM a fost intampinata cu optimism, seriozitate si etica de catre cadre didactice si elevi. Ținem ca lucrurile sa fie corecte, impecabile si in online, asa cum am realizat si in competitiile fata in fata/ din mediul clasic explica Simona Ungureanu, Product Manager INTUITEXT


*Sursa foto principala: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu