characters characters

Cum il convingi pe copil sa bea lapte

10 decembrie 2013    |   1803 vizualizări
Laptele este primul aliment al copiilor, iar dupa intarcare, acesta continua sa fie o parte importanta din alimentatia lor, ca sursa principala de calciu. Pe masura ce cresc, unii copii pot incepe sa refuze consumul de lapte.

Exista insa modalitati prin care poti introduce laptele in dieta copilului tau:

•   Cum il convingi pe copil sa bea lapteOfera-i copilului posiblitatea de a alege cum doreste sa consume laptele – unii copii il beau simplu, rece sau cald, altii il prefera combinat cu cereale, cu cacao sau cu o lingurita de miere.
•    Introdu laptele in alte feluri de mancare (piure sau orez cu lapte) si asigura-te ca cel mic consuma si alte produse lactate (branza, smantana, iaurturi etc.).
•    Fii un model. Consuma si tu lapte. Ca si in alte privinte, copiii invata prin imitare comportamentala. Așadar, este mai probabil sa il convingi sa bea lapte daca te vede pe tine facand acest lucru.
•    Incearca mai multe tipuri de lapte, nu doar de vaca. Laptele de capra are mai putine efecte secundare negative decat cel de vaca, de exemplu. De asemenea, nu uita de varianta laptelui de soia.
•    Pentru a te asigura ca nu apar efecte nedorite, alege lapte bio sau organic, care provine de la ferme unde animalele sunt hranite cu produse naturale (nu le sunt administrate hormoni de crestere, antibiotice, furaje modificate genetic).
•    Pentru copiii mici, care au inceput diversificarea, se recomanda o pauza de doua ore intre o masa solida si consumarea laptelui.
•    Pentru copiii mai mari, poti introduce laptele la mese in locul sucurilor sau apei.


Importanta lactatelor in alimentatia copiilor

De ce este important consumul laptelui pentru sanatatea copiilor?
•    Laptele contine calciul necesar copiilor pentru dezvoltarea si sanatatea dintilor și a oaselor, dar si proteine, glucide, lipide, minerale, vitamine.
•    Calciul din lapte este mai usor de asimilat decat calciul din vegetale.
•    Laptele contribuie si la necesarul grasimilor si al vitaminelor A și B.
•    Consumul  insuficient de lapte in copilarie nu poate fi corectat mai tarziu, copilul putand ajunge la carenta de calciu.
•    Consumul optim de lapte scade cu 50% riscul de fracturi osteoporotice.

Cat si ce fel de lapte trebuie sa bea copilul?

•    Copiii cu varsta intre 1 si 3 ani au nevoie de aproximativ 700 mg de calciu pe zi. In general, la aceasta varsta, calciul este asimilat in proportie de 70% din laptele de vaca, 20% din produsele lactate (iaurt, branza etc.) si 10% din cereale.

•    Laptele de vaca este recomandat a fi introdus in alimentatia copilului dupa varsta de 2 ani, iar alaptarea este recomandata pana la cel putin 6 luni. Dupa doi ani, copilul poate sa consume lapte integral, deoarece grasimile din lapte ajuta la dezvoltarea copilului, acesta fiind sursa alimentara de Calciu, Fosfor si vitamina D.
•    Pentru copii, este recomandat laptele tratat UHT, pasteurizat sau laptele de tara fiert.

Copilul tau consuma suficient lapte? Și daca da, pentru ce fel de lapte ai optat?


SFAT MEDIC - Dr. Pediatru - Gabriela Alecu

Dupa varsta de doi ani, se poate alimenta copilul cu lapte integral (de vaca, de capra, de bivolita etc.), iar formulele de lapte, realizate din lapte de vaca imbunatatit (cu adaosuri de Ca, Fe, vit. D etc.) asa-numitele formule de continuare, tip Junior, sunt foarte utilizate și combat rahitismul si anemia prin adaosurile realizate.
Atunci cand copilul incepe sa refuze masa de lapte se poate incerca diversificarea cat mai mare a meniului, variind masa cu combinatii de lapte cu cereale, budinca cu branza de vaci, lapte cu orez, prajituri de casa in care se folosesc produse lactate sau chiar iaurt simplu. Cu rabdare, se poate schimba o masa de lapte cu alta formula de aliment care sa aiba la baza tot laptele sau un derivat lactat, fara a renunta la alimentatia cu lapte sau derivate pentru copil.

Produsele de lapte UHT, pasteurizate, sunt de asemenea recomandate atat copiilor, cat si adultilor, fiind sigur si usor de administrat si cu proprietati organoleptice pastrate.

Lactag sustine cele mai adevarate mame. Fii o mama adevarata și caștiga!


CELE MAI ADEVARATE MAME se joaca, iubesc, gatesc, rad, danseaza, orneaza prajituri, lucreaza in secret pentru Moș Craciun si pot sa-l imite pe Duffy Duck. CELE MAI ADEVARATE MAME transforma momentele mesei in momente placute. Legumele, fructele si lactatele le transforma in super extra mega delicii, pe care copilul nu are cum sa le refuze. Iar daca totusi le refuza, ele rad, se joaca, danseaza si gatesc in continuare.
FII O MAMA ADEVARATA! Iubeste, gateste, incarca o super extra mega reteta culinara pe baza de lactate, da share, intra in concurs si zambeste.
POTI CAȘTIGA SAPTAMANAL UN ROBOT DE BUCATARIE SI PRODUSE LACTAG CU GUST ADEVARAT DE LAPTE.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Craciun Anca    07.02.2014 - 11:03
    Copiii sa mearga la cresa, gradinita, scoala. Mamele de asemenea au nevoie de un mediu sanatos de viata pentru a face copii sanatosi.