characters characters

Cronica proiectului Cu Drag, profesorului meu. Un prim portret de profesor. Ce apreciaza elevii la profesorii lor?

11 februarie 2013    |   878 vizualizări
Numeroasele voastre povesti dedicate profesorilor de Ieri si de Astazi au ajuns la noi si le gasiti acum in Galeria Profesorilor. Si acesta e doar inceputul.

Ne emotioneaza si ne determina sa ducem cat mai departe aceasta campanie de suflet, dedicata celor care ne-au invatat, ne-au incurajat sa mergem pe drumurile dorite.

Va intereseaza care sunt calitatile care deja predomina in povestile trimise? Va intrebati ce admira elevii la profesorii lor? Ei bine, putem creiona cateva stiluri de ”Multumesc”.

Din acestea selectam:

1. Imbinarea calitatilor profesionale cu cele umane, stilul “Domnul Trandafir”
“Profesionalista, serioasa si foarte sufletista” (din povestea dedicata doamnei Chivu Vasilica Gabriela)
“Un mare profesor si un om deosebit” (Anatolie Korescu)

“Spiritul de initiativa, stapanirea de sine, spiritul de disciplina, cinstea si modestia, daruirea in munca, exigenta fata de sine, nazuinta de desavarsire continua, vointa puternica si un caracter ferm, consecventa si perseveranta dau distinctie personalitatii invatatoarei Domnica Vrinceanu.”

Sergentu Virginia: “un om de o sensibilitate deosebita, cu mare drag de oameni si de carte, a reusit sa ma faca sa iubesc limba franceza si sa-mi doresc sa ii fac si pe altii sa o iubeasca. Tot timpul i-am admirat eleganta, calmul, zambetul care ii lumina chipul, atunci cand reuseam sa duc sarcinile la bun sfarsit.”

Damiana Grigorovici: “persoana deosebita, inzestrata cu numeroase calitati, zambitoare, sensibila, inteligenta, ambitioasa... si descrierea poate continua la infinit! Doamna Damiana Grigorovici, un exemplu de dascal model si modern”.


2. Calitati care i-au transformat pe profesori in adevarate modele… in viata si la catedra.
“Am idealizat-o si o am ca reper” (din textul adresat doamnei Magda Fuiorea).
Din povestea adresata domnului profesor de rusa, Anatolie Korescu: “Ne-a invatat despre munca la catedra, despre studiul individual, dar si despre situatii de viata. Pentru mine e un pedagog fara de care as fi fost o invatatoare mai saraca”.

 “Rezumandu-ma la cateva cuvinte: eleganta si inalt standard al tinutei morale, intelectuale si fizice - trasaturi care mi-au marcat atat alegerea carierei, cea de cadru didactic, cat si drumul in viata. Va multumesc, doamna profesoara Victoria Movileanu!”.
“Domnule profesor, Florin Sindrilaru, v-am admirat pentru frumusetea dumneavoastra sufleteasca, pentru dinstinctie si eleganta! Mi-as dori sa mai fiti in viata si sa am ocazia sa va intalnesc! Ati fi fericit sa stiti ca intuitia nu v-a inselat si ca v-am calcat timid, dar sigur pe urme!.”
 
Lui Ani Simionescu:  inca din „leaganul carierei“, adica practica pedagogica, am preluat din experienta sa didactica, din entuziasmul, daruirea si pasiunea cu care le preda micilor scolari. Ne intalnim la Cercuri. Ne sfatuim si acum.
Domnule profesor Zaharia Beianu: “ori de cate ori voi preda lectii de matematica elevilor mei, imi va aparea chipul dumneavostra, parinte drag, parte din sufletul meu! Respect si recunostinta dragului meu tata, nascut pentru a fi dascal!”

3.  Stiluri de predare
“Pentru ca Teach (Ioana Albu) nu-mi preda doar disciplinea, asa cum este definita in programa scolara. Teach ma invata sa iubesc tot ce tine de cultura si civilizatia britanica. Pe Teach o cunosc de cinci ani. Este un OM frumos. Si bun. Si intelept. M-a invatat ce inseamna competitia.”

“Doamna profesor Abuziloaie Felicia tinea orele cu ajutorul elevilor, pe parcursul lectiei ne punea intrebari, iar noi aveam impresia ca stim deja continuturile. Mai tarziu aveam sa aflu ca aceasta metoda se numeste "invatare prin descoperire".
Profesorul Adrian Popescu: “un om care ne-a cultivat nu numai dragostea de franceza, ci si de literatura universala, istorie,etc. sa tratam cu seriozitate limba franceza si viata in general”.

Doamnei profesoare Mariana Spineanu: “Ne-a explicat cu rabdare si pe intelesul nostru tainele tuturor materiilor si nu doar atat. Doamna profesoara ne-a imbogațit bagajul de cunostințe cu multe lecții de viata.”

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu