characters characters

Copiii bilingvi au o flexibilitate cognitiva ridicata

Vocabularul si abilitatea de a spune povesti - indicatori ai succesului scolar

07 ianuarie 2020    |   784 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

copiii bilingvi si flexibilitatea cognitiva
Copiii bilingvi folosesc la fel de multe cuvinte precum copiii monolingvi cand spun o poveste si dau dovada de un nivel ridicat de flexibilitate cognitiva, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii Alberta.

Citeste si:

Copiii bilingvi au un nivel mai ridicat de flexibilitate cognitiva

Copiii bilingvi au un nivel mai ridicat de autocontrol


„Rezultatele arata ca numarul de cuvinte folosit de copiii bilingvi in relatarile lor sunt asociate cu nivelul de flexibilitate cognitiva – abilitatea de a gandi succesiv despre concepte diferite. Acest lucru sugereaza ca un copil bilingv are abilitatile necesare pentru a fi un bun povestitor.”,
declara autoarea studiului, Elena Nicoladis.

Abilitatea de a relata o poveste, precum si vocabularul copiilor sunt doi indicatori importanti ai rezultatelor scolare ale copiilor. Rezultatele studiului arata ca parintii copiilor bilingvi nu ar trebui sa fie ingrijorati privind rezultatele scolare pe termen lung ale copiilor. Copiii bilingvi isi pun in aplicare flexibilitatea cognitiva pentru a spune si a crea povesti in mod inedit.

La studiu au participat copii care au crescut invatand atat franceza, cat si engleza. Copiii bilingvi au folosit un numar la fel de mare precum copiii monolingvi atunci cand li s-a cerut sa spuna o poveste.

Studii anterioare au aratat ca la teste de vocabular, copiii bilingvi obtin scoruri mai scazute decat copiii monolingvi, pentru ca timpul pe care il au la dispozitie pentru a invata cuvinte noi este impartit intre cele doua limbi vorbite.

„Invatarea de noi cuvinte este asociata cu cat de mult timp este dedicat fiecarei limbi vorbite. Pentru copiii bilingvi, timpul este impartit intre cele doua limbi. Deci, nu este surprinzator ca ei tind sa aiba un vocabular mai redus in fiecare limba vorbita. Cu toate acestea, studiul prezent arata ca in ceea ce priveste abilitatea lor de a comunica prin povesti, copiii bilingvi sunt la fel de capabili precum copiii care vorbesc o singura limba.”, arata cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu