characters characters

Concurs „Viitorul pe placul tau” - Colaboreaza. Cerceteaza. Creeaza.

08 octombrie 2020    |   1413 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Concurs Viitorul pe placul tau
Romanian Science Festival
organizeaza un concurs de proiecte inovatoare, adresat elevilor de clasa a VII-a – a XII-a. Elevii se pot inscrie in concurs in echipe de 3 membri, alaturi de un profesor coordonator. Echipele vor fi mentorate pe parcursul etapei de implementare de catre mentorii RSF, acestia fiind cercetatori romani din diaspora care au studiat la universitati de prestigiu din strainatate. Premiile constau in echipamente IT atat pentru echipa castigatoare, cat si pentru scoala de unde provine.

Despre Concursul „Viitorul pe placul tau”

In contextul epidemiei globale toata lumea vorbeste despre o resetare, despre o noua normalitate. Aceasta schimbare de paradigma poate fi navigata de adulti cu mai multa lejeritate. Dar ce faci cand esti copil sau adolescent si vezi ca toate reperele cu care esti obisnuit s-au schimbat? Toata lumea iti spune ca nimic nu va mai fi ca inainte de pandemie, dar nimeni nu iti spune cum va fi de fapt. Ai intrebari si esti dezorientat. In aceasta situatie, iti mai ramane o solutie – sa-ti construiesti tu singur viitorul! Fii curajos si arata-ne ce poti!

Mentorii RSF sunt pregatiti sa te ajute la fiecare pas al calatoriei.

Competitia „Viitorul pe placul tau” iti da sansa sa-ti desenezi singur viitorul. Identifica in viata ta, in familie sau in comunitate o problema care in momentul de fata nu are o solutie clara. Tu poti schimba viitorul! Vino cu o idee revolutionara legata de stiinte si tehnologie care va asigura ca tinerii din viitor nu vor trai intr-o lume in care acea problema va exista. Pe parcursul mai multor saptamani, un mentor RSF te va ajuta sa iti dezvolti ideea si sa creezi un plan complet de actiune. Entuziasmul si creativitatea ta combinata cu experienta mentorului garanteaza calea spre reusita!

Ai ocazia sa devii super eroul generatiei tale! De asemenea, ideea ta poate sa iti modernizeze scoala: marele premiu consta in echipament audio-video pentru dotarea institutiei castigatoare si device-uri pentru membrii echipei.

ETAPELE CONCURSULUI

Se pot inscrie echipe formate din maxim 3 elevi din clasele a VII-a – a XII-a, alaturi de un profesor coordonator, pana in data de 11 Octombrie ora 24:00. Concursul se va desfasura pe parcursul a 9 saptamani si este impartit in urmatoarele etape:


Etapa de selectie
: 28 Septembrie - 11 Octombrie:

Cele mai inovatoare si creative idei de proiecte vor fi selectate pentru etapa a doua pe baza raspunsurilor inscrise. Inscrierile se fac completand formularul online:https://forms.gle/2Kr93cxFTEiU5Jky9 


Etapa de implementare:
18 Octombrie - 27 Noiembrie

Fiecare echipa va avea oportunitatea sa pregateasca proiectul sub indrumarea unui mentor RSF, student sau cercetator roman la universitati de prestigiu din strainatate. Echipele vor pregati o trecere in revista a literaturii stiintifice, planuri de implementare pentru ideile alese, dar si scurte video-uri de promovare a proiectelor.

Etapa de promovare: 28 Noiembrie - 14 Decembrie

Echipele vor avea ocazia sa expuna publicului larg conceptele si rezultatele obtinute, prin promovarea video-urilor pe retelele de socializare. Competitia se va incheia cu o gala online in care participantii vor avea ocazia sa impartaseasca cu publicul experiente, intamplari si impresii dobandite in saptamanile de munca alaturi de mentori.

Inscrie-te in concurs folosind link-ul de mai jos si construieste-ti viitorul pe placul tau! https://forms.gle/2Kr93cxFTEiU5Jky9


DESPRE ROMANIAN SCIENCE FESTIVAL

Romanian Science Festival este primul festival national de stiinte din Romania. Aceasta initiativa s-a nascut din dorinta de a implica cercetatorii si studentii romani din diaspora in sistemul de educatie din Romania cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele stiintifice. Comunitatea mentorilor RSF a ajuns la peste 70 de studenti si cercetatori romani din diaspora care se implica in diferite activitati ale Romanian Science Festival: targuri de stiinta, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. In ultimele 12 luni, Romanian Science festival a adus stiinta in peste 100 de scoli din Romania si au ajuns la peste 80.000 de elevi.

www.romaniansciencefestival.ro

www.facebook.com/RomanianScienceFestival

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu