characters characters

Concurs pentru copii: “Tineri antreprenori in dezvoltarea localitatii noastre”

06 octombrie 2011    |   1049 vizualizări
Concursul se adreseaza elevilor din clasele V-XII, grupati in echipe de minim 5, maxim 15.

Fiecare echipa trebuie sa fie compusa din elevi ai claselor V-VIII (minim 30%) si elevi ai claselor IX-XII (minim 30%). Nu se admit in concurs echipe formate doar din elevi de liceu sau elevi ai invatamantului gimnazial.

Fiecare echipa trebuie sa aibe un coordonator care poate fi cadru didactic, parinte sau elev de liceu cu varsta de peste 18 ani.

Echipa trebuie sa poarte un nume cu care se va inscrie in concurs si care va fi publicat in cazul castigatorilor. Exemplu: „Tineri antreprenori – Scoala nr. 1 Iasi”, „Tineri antreprenori – Comuna Mihailesti, Judetul Giurgiu”, „Micii dezvoltatori ai Intorsurii
Buzaului”, etc.

Descrierea proiectului
Proiectul propune scrierea unei compuneri de catre fiecare membru al echipei, individual si elaborarea unui eseu pe baza celor mai relevante aspecte surprinse de elevi in compunerile lor.

Tematica compunerilor, respectiv eseului, este legata de dezvoltarea localitatii. Pot fi compuneri care descriu istoria locurilor, dezvoltarea localitatii intr-o anumita perioada, importanta unei fabrici de pe teritoriul localitatii, turismul sau importanta acestuia in zona, implicarea unui anumit primar si descrierea proiectelor implementate de acesta (Atentie: nu se folosesc nume de partide politice – este un proiect nonpolitic si va sugeram sa sprijiniti proiectul in sens pozitiv, de educatie a tinerilor, de apreciere
a realizarilor).

Pot fi si compuneri cu teme imaginare: cum as dori sa arate localitatea mea (scrise la momentul actual, ca si cum descrierea din compunere ar fi reala), cum a fost sustinut un plan de dezvoltare, cum s-au realizat drumurile, scolile, o institutie privata
care a pus la dispozitie un numar mare de locuri de munca – chiar daca aceste lucruri nu s-au realizat inca. Obiectivul acestei sectiuni vizeaza motivatia si inspiratia pe care actorii locali le pot primi in urma gandurilor unor elevi. In acest caz se va mentiona la finalul lucrarii: „Eseu cu tema imaginara”

La finalizarea eseului, acesta va fi prezentat primarului si cu acordul acestuia, echipa va realiza un interviu video (aproximativ 30 minute) in care primarul localitatii va raspunde catorva intrebari de tipul: „Gasiti elemente constructive in eseul nostru?”, „V-ar fi de ajutor o echipa de voluntari din randul elevilor care doresc sa contribuie comunitatii din care fac parte?”, „Ce parere aveti de felul in care arata localitatea noastra in eseu?”, „V-ar placea ca localitatea sa arate asa?”, etc, etc.

Durata proiectului
10-15 octombrie completarea si depunerea formularului de inscriere in concurs
(Anexa 1)
15 octombrie – 15 noiembrie 2011 realizarea si depunerea lucrarilor:
• Compunerile echipei;
• Eseul;
• Materialul video.
15-30 noiembrie - evaluarea lucrarilor
1 decembrie - afisarea castigatorilor

Depunerea fiselor si a lucrarilor se poate face electronic la adresa office@tesmedia.ro (subiec: concurs nr 18) sau postal la adresa: TES Media Group, str. Bujorilor 5, oras Magurele, judetul Ilfov. Pentru a descarca formularul de inscriere, puteti accesa pagina concursului.

In cazul transmiterii lucrarilor prin posta se transmit mai devreme cu doua zile de inchiderea sesiunilor astfel cat sa poata intra in concurs conform programului. Zilnic se vor incarca pe site datele participantilor. Va rugam sa verificati baza de date si sa sunati pentru a va asigura ca documentatia a ajuns la destinatie

Nu se percepe taxa de participare.
Se vor acorda 10 premii si diplome de participare.

Datele de identificare ale coordonatorilor nu vor fi facute public si nici transmise catre alte companii de publicitate sau de alta natura.

Pe site se va trece denumirea echipei si numele membrilor, scoala si localitatea de provenienta, documentatia cu care participa la concurs.

Dana Ioana Spirea
coordonator programe şi proiecte educative
telef. 0734.23.58.62
e-mail: office@tesmedia.ro, dana@tesmedia.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    09.10.2011 - 05:17
    Ceva interesant si atractiv! De ce nu fac parte si elevii ciclului primar?