characters characters

Şcoala românească îngraşă. Elevii, obezi de la stat în bănci

Propus de: Suntparinte.ro   |   17 august 2012    |   379 vizualizări
Gabaritul şcolarilor români dă noi înţelesuri expresiei "cu burta pe carte". În loc de premii, orele lungi de studiu care-i ţintuiesc în scaune le-au adus copiilor, zeci de kilograme în plus şi ameninţarea obezităţii, o boală mortală.
 
Statul în şezut cu orele, la clasă, şi metodele inventive de a sări peste orele de Educaţie Fizică, uneori cu complicitatea dascălilor care predau materiile "serioase", i-au făcut pe elevii români prea greoi pentru băncile în care învaţă. Profesorii se tem că, fără sprijinul guvernului, copiii vor continua să ia proporţii, iar sportul va deveni o disciplină pe cale de dispariţie.
 
Articol complet: evz.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    20.08.2012 - 07:09
    Scopul principal al educatiei fizice consta in pregatirea unor copii sanatosi ,a unui organism dezvoltat armonios cu o tinuta corecta..sa formeze un volum cat mai mare de priceperi si deprinderi motrice de baza..baza solida pentru o activitare sportiva viitoare.Cum se desfasoara orele de educatie fizica nu ne mire obezitatea copiilor.. nu+i suficient sa le arunci o minge...folosirea in cadrul lectiilor de educatie fizica a factorilor naturali in toate formele si manifestarile lor,cu respectarea anumitor conditii de igiena, contribuie la calirea eficienta a copiilor, la cresterea rezistentei organismului, la factorii naturali.Lectiile de educatie fizica au ajuns o corvoada in absenta dragostei de profesiune a profesorului.
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    18.08.2012 - 04:08
    Este adevarat numai ca,ar trebui sa vedeti cum arata orele de sport ale copiilor nostri. Mie nu mi-a placut niciodata sportul in timpul scolii. De ce? Pentru ca imi era frica de sariturile pe ”capra”, unde mai aveai si o trambulina. In clasa a douasprezecea, aveam o profesoara mica de statura- anul acela iesea la pensie. Nu am sa o uit niciodata. In timpul sariturii, nu a reusit sa ma prinda si am ramas jos, fara sa ma pot misca. A venit o asistenta, le-a spus sa nu ma miste pana nu fac eu o miscare... Am dureri de spate si azi!Imi placea grozav sa fiu mereu ”ultima” cand unul din profesori ne obliga sa incercuim terenul de fotbal de 2-3 ori!!! Oameni buni, sportul de performanta are regulile lui, iar sportul de intretinere, trebuie sa fie o placere, nu un calvar!!!!