characters characters

Cine sunt castigatorii concursului organizat de Tabara Coolturala BookLand?

18 iunie 2014    |   364 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.


10 tineri creativi, isteti si dornici de distractie au castigat cate un loc in cea mai frumoasa Tabara Coolturala BookLand, in urma concursului care i-a provocat sa scrie cate un eseu despre cel mai frumos vis al lor. Adolescentii vor merge in tabara din Muntii Apuseni sau in cea din Valea Lotrului in perioada 13 - 20 iulie sau 20 - 27 iulie, ca sa se bucure timp de o saptamana de zeci de activitati interactive, socializare, sanatate fizica si mentala si sa cunoasca artisti, scriitori, actori sau oameni de afaceri.


Cei 10 castigatori care vor avea ca destinatie de vacanta Pensiunea Valahia de pe Valea Lotrului sunt: Andreea Georgiana Popa (Vaslui), Stefana Borceanu (Bacau), David Oanea (Pitesti), Cristina Cristache-Schuller (Sibiu) si Iris Brezniceanu (Craiova), iar cei care vor merge la Pensiunea Sub Piatra din Muntii Apuseni sunt: Bianca Elena Sendrea (Bacau), Andreea Daniela Dinu (Targoviste), Codrin Constantin Iliescu (Iasi), Adriana Magda Oprisanu (Falticeni) si Adina Georgiana Luca (Pitesti).


Iata un fragment din ce ne-a scris Stefana Borceanu: „As crea o lume mai fireasca, dupa parerea mea, care poate unora li s-ar putea parea plictisitoare. In aceasta lume nu ar exista minciuni, frustrari, suparari si pereţi dupa care oamenii sa se ascunda. In lumea aceasta pe care mi-am imaginat-o, nu exista minciuni, injurii, uraţenie; toţi ar fi mai sinceri, macar cu aproapele lor.”


Tanara otaku Iris Brezniceanu, desi ne-a scris cel mai scurt eseu, ne-a impresionat cu dovada talentului ei: „Ceea ce ma atrage la anime-uri este accentul pus pe munca in echipa, incredere si prietenie. Din pasiunea mea pentru anime si manga, de jumatate de an am inceput sa invat japoneza si pot sa spun ca este o limba foarte amuzanta.”


Vreau sa creez aripi. Sa devin un scriitor cu aripi ce ma vor ajuta sa zbor deasupra timpului este imaginea idealului meu”, scrie despre visul ei frumos Cristina Cristache-Schuller, intr-un eseu extrem de emotionant.


„De fiecare data cand eram intrebata ce vreau sa devin cand am sa cresc mare, raspunsul meu era „nu stiu”. Exploram fiecare colt si imi doream sa fac cate ceva din fiecare: sa fiu doctoriţa, aviator, cantareaţa, profesor, pictorita…si lista continua. Cel mai simplu raspuns pe care l-am dat a fost „sa fiu fericita”. Oare la ce am vrut sa ma refer? Numai sufletul meu de copil poate sti.” ,
spune Andreea Daniela Dinu.


Singurul baiat calificat, Codrin Iliescu, ne spune: „Misiunea la care doresc din toata inima sa ma injug nu este deloc usoara, insa cu ajutorul Celui Preainalt si cu increderea oamenilor putem schimba lumea in mai bine. Nadajduiesc la faptul ca aspectul delasarii Bisericii se va rezolva, insa trebuie sa fim tot timpul pregatiţi pentru aceasta, daruindu-ne ca viitori slujitori studiului si cercetarii noastre launtrice.”

Iar Adina Georgiana Luca: „Stii… acele momente in care te intreaba cineva ce vrei sa faci cand vei fi mare si toti raspund cu meserii gen doctor sau avocat? Ei, bine, eu niciodata nu stiu ce sa spun in acele momente iar zilele trecute am raspuns sigura pe mine: voluntar. Vreau sa fac cate un pic din toate.``


„Vreau sa schimb lumea, sa-i pot ajuta pe toti. Se spune ca cele mai importante doua zile sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care iţi descoperi scopul in viata, in care afli de ce te-ai nascut si eu tocmai am descoperit asta.”
ne-a scris Andreea Georgiana Popa.


Tanara Bianca Elena Sendrea vorbeste si ea despre visul ei de a deveni asistent social: “Toti copiii, indiferent de conditia sociala, rasa, nationalitate sau culoare trebuie sa aiba o viata lipsita de suferinta fizica si morala si persoane care sa ii iubeasca si sa ii sprijine la bine si la greu.”


„De mic visezi. Fiecare om are visuri. Toti visam si speram. Unii viseaza sa fie astronauti, altii viseaza sa fie medici, unii isi doresc sa fie artisti... fiecare spera sa fie o fiinta intangibila si de neinlocuit. Si eu am visul meu. Si mie imi place sa ajut oamenii.”
declara Adriana Magda Oprisanu.


Vreau sa schimb lumea, sa-i pot ajuta pe toti. Se spune ca cele mai importante doua zile sunt ziua in care te-ai nascut si ziua in care iţi descoperi scopul in viaţa, in care afli de ce te-ai nascut si eu tocmai am descoperit asta”, spune cu mult entuziasm Andreea Popa.


Aflata la a doua editie, Tabara Coolturala BookLand este un proiect cultural unic in Romania, care pune accent pe invatarea prin distractie si pe motivatia insuflata de invitatii speciali.


BookLand a mai oferit alte 12 locuri gratuite in Tabara, cate unui liceean din cele 12 orase vizitate in intervalul 10 Martie – 13 Iunie’14 de Conferintele practice pentru tineri BookLand Evolution.


Mai multe detalii si informatii despre Tabara Coolturala BookLand pe www.book-land.ro/tabara


Despre BookLand

BookLand a luat nastere in 2011 ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana naţionala, vizitand in 3 ani peste 40 orase si fiind activ peste 600 zile. Libraria online www.book-land.ro si Tabara Coolturala BookLand au devenit extensii naturale ale brandului, iar seria de Conferinţe practice pentru tineri BookLand Evolution si site-ul www.inPractica.ro ii completeaza abordarea social-educaţionala asumata.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu