characters characters

Certurile dintre soti afecteaza puternic sanatatea si starea de bine a copiilor

18 ianuarie 2013    |   697 vizualizări
Certurile familiale afecteaza profund sanatatea si starea de bine a copiilor. Un nou studiu longitudinal arata ca impactul problemelor din casnicie asupra copiilor de gradinita poate avea o durata foarte mare si poate contribui la probleme emotionale mult mai acute in adolescenta, raportat la copiii care nu traiesc in familii in care exista probleme intre soti.

Studiul publicat de cercetatorii de la Universitatea Notre Dame si Rochester a fost publicat si in jurnalul international “Child Developement”: “Rezultatele arata o probabilitate foarte mare de a exista efecte negative ale experientelor maritale conflictuale asupra copiilor, cel putin cand nesiguranta lor emotionala creste ca urmare a conflictelor.

Cummings si colegii sai au studiat 235 de familii pe parcursul a sapte ani, concentrandu-se pe legaturile dintre conflictul marital cand copiii erau la gradinita, insecuritatea emotionala a copiilor in primii ani de scoala si probleme de comportament cand copiii au ajuns la varsta adolescentei.
Siguranta emotionala a copiilor cu privire la relatiile de familie este legata de sentimentul lor de protectie si siguranta si influenteaza felul in care se descurca emotional si social.

“Acest mecanism dureaza o perioada lunga de timp acoperind chiar tranzitia dintre copilarie si adolescenta”, sustin cercetatorii implicati in studiu.

Sursa: ScienceNewsLine.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu