characters characters

Cel mai bun rezultat din istoria participarii romanesti la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica: cinci medalii (doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz)

06 august 2013    |   415 vizualizări

Echipa Romaniei, participanta la a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, a obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie: doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz. Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Craciun si Denis Turcu, elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Denis Turcu s-a clasat pe primul loc in ierarhia olimpiadei, iar Iustina Craciun a fost premiata pentru cea mai buna rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.
Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Paul Andrei Draghis (clasa a X-a/Colegiul National „Vasile Lucaciu˝ din Baia Mare), in timp ce medalia de bronz a intrat in posesia Catalinei Miritescu (clasa a XI-a/ Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica s-a desfasurat in Grecia (Volos), in intervalul 27 iulie - 5 august. Competitia a reunit peste 100 de concurenti din 20 de tari. Delegatia Romaniei s-a intors in tara astazi, 5 august.

Editia de anul viitor a acestei olimpiade va fi gazduita de tara noastra, la Suceava.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu