characters characters

Cei mai buni elevi din tara la limba engleza pleaca in Marea Britanie

13 iunie 2014    |   264 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


24 de elevi talentati si creativi, din 11 orase ale tarii, au reusit sa convinga ca sunt cei mai buni la limba engleza. Ei au fost alesi finalisti dintre cei peste 3.000 de participanti din toate judetele tarii la editia a 6-a a competitiei nationale de eseuri in limba engleza Shakespeare School Essay Competition.


Toti cei 24 de participanti din Bucuresti, Brasov, Caracal, Calarasi, Constanta, Darmanesti, Focsani, Galati, Otopeni, Targu-Secuiesc si Turda, au fost premiati astazi, in cadrul unei ceremonii la care au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale cat si ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Castigatorii premiilor I - Maria Buciu, eleva a Colegiului National George Cosbuc, Bucuresti, la categoria 11 – 14 ani si Nicoleta Diana Baicu, de la Colegiul National Mihai Viteazul, Bucuresti, la categoria 15 – 19 ani vor petrece doua saptamani in campusurile unor colegii si universitati de top din Marea Britanie, in tabere de limba engleza in valoare de peste 1.600 de lire fiecare.

Printre premiile oferite locurilor 2, 3 si mentiunilor s-au mai numarat cursuri de vara de limba engleza oferite de Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge oferite de British Council dar si e-readere, casti audio sau carti in limba engleza. Lista completa a castigatorilor poate fi accesata pe pagina dedicata Essay Competition.


In cadrul festivitatii a mai fost decernat Trofeul Excelentei, acordat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru cel mai mare numar de elevi inscrisi in concurs, dar si distinctia Certificate of Excellence acordata Elenei Sticlea, profesor de limba engleza la Colegiul National Gheorghe Lazar din capitala, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi la editia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.Concursul cu participare gratuita, inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Ministerului Educatiei Nationale si al ISMB, este organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si se adreseaza elevilor intre 11 si 19 ani de la scolile si liceele din toata tara.


Anul acesta, participantii au fost provocati sa scrie un eseu despre cum arata scoala ideala, in viziunea lor, pornind de la discursul TEDx al unui adolescent de 13 ani despre sistemul public de educatie.

Poze cu castigatorii editiei 2014 Essay Competition puteti gasi in aici.


Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele asociatiei se numara burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie avand ca premii scoli de vara in Marea Britanie, campanii in licee privind certificarile internationale cat si cursuri de engleza predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 26 de centre sociale partenere din Bucuresti, Oradea, Sapanta, Petrila si Adjud.


Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.


Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul asociatiei este “Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes. Concursul ofera sanse egale tinerilor din intreaga tara de a experimenta viata intr-un campus universitar britanic de top si de a studia limba engleza la cele mai inalte standarde.

Ambasadorul competitiei: Lorand Soares Szasz, business coach si antreprenor de succes.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu