characters characters

Performanta la limba engleza le aduce o vacanta de doua saptamani in Marea Britanie

08 iunie 2015    |   695 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Shakespeare Essay Competition
De Ziua Mondiala a Mediului, Asociatia Shakespeare School pentru Educatie a premiat pasiunea pentru limba engleza si cele mai creative idei despre cum pastram Planeta Verde.

29 de elevi cu talent la scris, din Bucuresti, dar si din alte 12 orale ale tarii, din judetele Alba, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Calarasi, Constanta, Dolj, Galati, Prahova, Timis si Valcea, au intrat direct in finala editiei a 7-a a competitiei nationale de eseuri in limba engleza Shakespeare School Essay Competition.

Meritul lor este cu atat mai mare cu cat au fost alesi de juriul competitiei dintre cei peste 3.000 de participanti din toate judetele tarii.

Castigatorii premiilor I - Vladimir Stefan Pechi, elev al Colegiului National Grigore Moisil, Bucuresti, la categoria 11 – 14 ani, si Andreea Badeu, de la Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc, Bucuresti, la categoria 15 – 19 ani, vor petrece doua saptamani in campusurile unor colegii si universitati de top din Marea Britanie, in tabere de limba engleza in valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

Printre premiile oferite tuturor finalistilor, cu ajutorul sustinatorilor performantei in educatie Shakespeare School, British Council, Unilever, Fischer International, Carturesti, Dacris, Simaco Advertising, Mirunette International Education si Ubisoft, s-au numarat cursuri de vara de limba engleza, taxe pentru examene Cambridge, bilete de avion valabile la achizitionarea unei tabere internationale de limba engleza, e-readere si obiecte realizate din materiale reciclate, rucsaci, tricouri, casti audio, carti in limba engleza si obiecte de papetarie.

Lista completa a castigatorilor si eseurile care au convins juriul competitiei prin creativitate si originalitate, acuratete a limbii, vocabular, organizare si coerenta, pot fi accesate pe pagina dedicata competitiei, pe blogul Shakespeare School.

In cadrul festivitatii a mai fost decernat Trofeul Excelentei, acordat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru cel mai mare numar de elevi inscrisi in concurs, dar si distinctia Certificate of Excellence acordata Catalinei Georgescu, profesor de limba engleza la Colegiul National "Emanuil Gojdu" – Oradea, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi la editia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuita inclus in Calendarul Activitatilor Educative al ISMB, este organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si se adreseaza elevilor intre 11 si 19 ani de la scolile si liceele din toata tara.

Provocarea editiei cu numarul 7 a concursulului Shakespeare School Essay Competition a fost: Think green, speak green, act green! Participantii au inscris in competitie eseuri in limba engleza prin care si-au exprimat propriile idei despre cum putem sa pastram Planeta Pamant o planeta VERDE, pentru generatiile viitoare.

Ambasadorul competitiei de anul acesta a fost Andrei Rosu – sportiv de anduranta, castigator al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a carui perseverenta este o inspiratie pentru tineri.

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele asociatiei se numara burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie avand ca premii scoli de vara in Marea Britanie, campanii in licee privind certificarile internationale cat si cursuri de engleza predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucuresti si alte orase ale tarii. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul asociatiei este “Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes. Concursul ofera sanse egale tinerilor din intreaga tara de a experimenta viata intr-un campus universitar britanic de top si de a studia limba engleza la cele mai inalte standarde.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu