characters characters

Cartea „Oriunde, Oricand, Oricui” - vocea colectiva a adolescentelor din Romania impotriva abuzului

05 martie 2021    |   529 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Oriunde, oricand, oricui
Curtea Veche Publishing si Girl Up Romania lanseaza „Oriunde, Oricand, Oricui”, o carte care isi propune si reuseste sa demonstreze ca vocile tinerilor din Romania sunt puternice si pot fi auzite. În acest weekend, pe 6 si 7 martie, volumul va fi lansat online printr-o serie de evenimente si ateliere pe tema hartuirii stradale, egalitatii de sanse si a literaturii feministe. Evenimentele se vor desfasura LIVE pe platforma Zoom. Accesul va fi gratuit, in baza inscrierii in prealabil prin urmatorul formular: http://bit.ly/387zG0V


Initiativa de social media „Oriunde, Oricand, Oricui, demarata de un grup de liceeni in septembrie 2019, isi propune sa elimine stigmatul violentei de gen si sa amplifice vocile tinerilor din Romania care au fost victime ale abuzului. Acum, sub forma unei carti, aparuta la Curtea Veche Publishing si a unei cereri de ajutor adresate politicienilor, politistilor, jurnalistilor, vecinilor, parintilor, profesorilor, colegilor de clasa si copiilor, mesajul lor este foarte clar: violenta de gen este profund inradacinata in tara noastra si este responsabilitatea tuturor sa ajute la combaterea ei.

Iata programul complet al evenimentelor ocazionate de aparitia cartii:

Sambata, 6 martie

15:00-16:30 Lansarea volumului Oriunde, oricand, oricui si pannel despre „Problema hartuirii stradale; cum e tratata ea in Romania” alaturi de Oana Bizgan (deputata independenta in Parlamentul Romaniei in perioada 2016-2020), Adela Alexandru (Centrul FILIA; co-fondatoare a initiativei „Actionam pentru siguranta in universitati”) si Andreea Potra (presedinte Girl Up Romania). Moderator: Diana Potra (vicepresedinte Girl Up Romania).

17:30-19:00 Discutie libera cu Barna Némethi, CEO Curtea Veche Publishing, despre ce presupune publicarea unei carti si nu numai. Moderator: Mihai Bran (Girl Up Romania).

Duminica, 7 martie

15:00-16:30 Pannel pe tema luptei pentru egalite/ impotriva hartuirii stradale alaturi de eLiberare, Asociatia Iele-Sanziene si Asociatia Necuvinte. Moderator: Dana Marineci (Girl Up Romania).

17:30-19:00 Atelier pe tema lecturii feministe: ce inseamna si cum ne putem largi paleta de perspective intersectionale; cu Simona-Maria Chirciu (jurnalista), Diana Potra (vicepresedinte Girl Up Romania) si Andreea Draghici (editor coordonator Curtea Veche Publishing). Moderator: Ingrid Zlotea (secretar executiv Girl Up Romania).

„Aceasta tara nu isi asculta femeile si fetele.“ Aceasta a fost propozitia care a rasunat in fata Ministerului Afacerilor Interne dupa evenimentele tragice de la Caracal, din iulie 2019. Facea parte dintr-un discurs scris si citit de un grup de liceeni cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani – un discurs care, in urmatoarele luni, urma sa apara pe posturile TV si in reviste, sa fie citit in fata a 229 de deputati in Parlamentul Romaniei, sa ajunga la Familia Regala a Romaniei si apoi sa fie ascultat la nivel international, la conferinte si nu numai.

Fondata in mai 2018 de Sofia Scarlat, la 15 ani, Girl Up Romania si-a propus sa fie prima organizatie care promoveaza egalitatea de sanse din tara noastra, formata strict din adolescenti. Misiunea sa este de a educa liceenii din ziua de azi – urmatoarea generatie de politicieni, politisti, judecatori, votanti – despre problemele sociale cu care ne confruntam si despre modul in care putem ajuta la combaterea lor, chiar si ca adolescenti. Împreuna coordoneaza campanii si ateliere educationale, le pun la dispozitie adolescentilor, victime ale violentei de gen, asistenta legala, ofera sprijin victimelor violentei domestice si ale traficului de persoane, se intalnesc cu companii, politicieni si ambasade pentru a discuta prioritizarea egalitatii de sanse in Romania, organizeaza proteste si marsuri si multe altele.

Volumul „Oriunde, Oricand, Oricui” poate fi achizitionat pe curteaveche.ro si in curand din librariile din tara.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu