characters characters

Calculatorul – un prieten al educatiei de calitate

30 august 2012    |   670 vizualizări
In timp ce multe discursuri ale parintilor sau formatorilor dau vina pe calculator cand vine vorba de principala distragere a copiilor de la procesul educational, noi va invitam sa priviti problema dintr-un alt unghi.

Evolutia tehnologica s-a produs si calculatorul face parte din viata majoritatii. Internetul este si el o forma de comunicare puternic inradacinata. Folosite constructiv cele doua elemente pot fi un sprijin real al educatiei de calitate.

Pentru a decide in mod corect de ce ar trebui sa folositi softuri educationale in procesul de predare si invatare, trebuie clarificate BENEFICIILE pe care acestea le au. Ce aduc in plus fata de metodele clasice? Ce poate AFLA, INVATA, DESCOPERI copilul prin intermediul lor? Este foarte important sa intelegem ca un soft educational este adaptat nevoilor ACTUALE ale elevilor. Le ofera informatii teoretice utile, subliniindu-le  utilitatea practica. Invataceii au posibilitatea de a exersa notiunile nou-invatate prin intermediul unor provocari sub forma de joc si se pot autoevalua prin intermediul testelor corectate automat.

Calculatorul – un prieten al educatiei de calitate

Majoritatea feedback-urilor trimise de profesorii care au folosit CD-urile educationale INTUITEXT, au sintetizat urmatorul mesaj: “Elevii mei sunt incantati ca pot invata matematica si geografia prin joc. La varsta aceasta ei invata mai usor si cu mai mare placere, daca o fac prin joc.  Povestile minunate din lumea MateMagiei ii captiveaza si astfel predarea-invatarea si consolidarea materiei se realizeaza mult mai usor.”

Va invitam sa cunoasteti mai bine produsele noastre urmarind demo-urile de pe magazinul online. Scoala incepe in mai putin de doua saptamani si vrem sa ne gaseasca pregatiti, nu e asa?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    02.09.2012 - 13:42
    ”INTUITEXT” reuseste sa ofere informatii ce pot fi puse in practica si nu numai atat: ne da posibilitatea autoevaluarii, pe loc. Cred ca, prin joc si prin corectarea imediata a testelor, copilul poate retine mai usor ceea ce i-a ”scapat” la prima evaluare...jucausa! Mi se pare un soft educational ancorat in realitatile vietii de elev.