characters characters

Banii si generozitatea la copii

Chiar si copiii de varste mici devin mai putin generosi dupa ce au contact cu banii

07 iulie 2016    |   346 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

banii si generozitatea la copii
Banii au puterea de a schimba comportamentele oamenilor, iar acest lucru a fost dovedit de-a lungul timpului prin numeroase studii. Contactul cu banii ii pot face pe oameni mai putin dispusi sa ii ajute pe cei din jur, mai putin generosi fata de ceilalti si mai egoisti. Iar aceste efecte apar nu numai la adulti, ci si la copii de varste surprinzator de mici.

Doua experimente realizate in Polonia avand ca participanti copii de 3 ani au confirmat influenta banilor asupra comportamentului micutilor.

Intr-unul dintre experimente, un grup de copii a primit ca sarcina sortarea banilor, in timp ce al doilea grup de copii a avut de sortat nasturi. Apoi, ambele grupuri de copii au fost rugati sa gaseasca iesirea dintr-un labirint, fiind liberi sa renunte oricand. Copiii care au manipulat banii au fost mai perseverenti decat cei care au sortat nasturi.

Iar acest lucru se intampla chiar daca copiii au o experienta scurta cu banii si constientizeaza valoarea lor.

In alta varianta a experimentului, copiii au sortat fie bani, fie bucati de hartie si bancnote. Apoi un adult le-a cerut ajutorul (sa ii aduca niste creioane). Cei care au sortat bani au fost mai putin dispusi sa ofere ajutorul decat cei care au sortat nasturi.

Rezultate similare au fost descoperite si in America, in randul copiilor de 3 pana la 6 ani. Concluziile au aratat ca acei copii care s-au jucat mai mult cu banii sunt mai egoisti, mai putin dispusi sa ajute si mai putin generosi.

Studiile de acest fel ne arata ca inca dinainte de a putea comunica eficient despre bani sau rolul lor, copiii si-au format o anumita notiune despre acestia.

Daca adaugam la aceste informatii si concluziile studiilor care arata ca oamenii bogati sunt mai putin empatici si dau dovada de mai putina compasiune decat cei mai saraci, ne putem da seama cat de important este sa avem o atitudine echilibrata fata de bani in prezenta copiilor, inca de la cele mai mici varste si sa incurajam compasiunea si empatia in familie.

Sursa: ScientificAmerican.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/goodncrazy/4832837733/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu