characters characters

Bacalaureat 2023, sesiunea de toamna. Rezultatele finale

29 august 2023    |   426 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Rata promovare Bacalaureat 2023 sesiunea de toamna
Rata finala de promovare (toate promotiile), inregistrata in a doua sesiune a examenului national de bacalaureat 2023 (dupa solutionarea contestatiilor), este 32,5%. In ansamblu, se constata o majorare de 2,7% fata de rezultatele initiale (29,8%).

Au promovat examenul 9.284 de candidati (cu 780 mai multi, fata de prima afisare a rezultatelor). Dintre acestia, 6.656 de candidati (rata de reusita: 34%, +2,8% in raport cu prima afisare) apartin promotiei curente, iar 2.628 de candidati provin din promotiile anterioare (rata de reusita: 29,2%, + 2,4% in raport cu prima afisare)

Au fost depuse 12.031 de contestatii, defalcate astfel: proba E)a) - 4.022, proba E)b) - 88, proba E)c) - 3.575 si proba E)d) - 4.346.

Pentru 3.874 de lucrari la proba E)a), 88 de lucrari la proba E)b), 3.324 de lucrari la proba E)c), respectiv 4.081 de lucrari la proba E)d), notele au fost modificate (prin crestere/descrestere).

Rezultatele finale (dupa solutionarea contestatiilor) au fost afisate astazi, 29 august, ora 12:00, in centrele de examen si pe pagina web dedicata, asigurându-se anonimizarea datelor personale ale candidatilor, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor - GDPR).

Nota minima de promovare a fiecarei probe scrise este 5 (cinci), iar media finala necesara pentru a promova examenul este cel putin 6 (sase). Rata de promovare este calculata din totalul candidatilor prezenti, incluzând in aceasta categorie si candidatii eliminati.

Precizam ca, incepând cu aceasta sesiune a examenului national de bacalaureat, Ministerul Educatiei a generalizat evaluarea digitalizata a lucrarilor, proces care a oferit o serie de beneficii semnificative comparativ cu formatul clasic de evaluare:

  • au fost eliminate costurile pentru transportul lucrarilor dintr-un judet in altul, in vederea evaluarii, implicit birocratia aferenta (borderourile individuale de notare, precum si cele finale au fost generate automat, odata cu finalizarea evaluarii);
  • a fost redus substantial timpul de lucru destinat evaluarii;
  • lucrarille pentru care diferenta dintre notele acordate de cei doi evaluatori initiali a fost mai mare de un punct au fost transmise, in mod automat si aleatoriu, catre alti doi evaluatori;
  • a fost diminuat riscul erorii umane in privinta calculului notei finale, a acordarii altor punctaje decât cele din baremul de corectare, a introducerii notelor de pe lucrare in calculator in vederea afisarii rezultatelor.

De asemenea, in contextul derularii acestui tip de evaluare, rezultatele inregistrate la examenele nationale vor putea fi analizate in profunzime, in functie de itemi si de categorii de elevi sau scoli cu scopul de a valorifica rezultatele evaluarii in beneficiul elevilor.

Important de mentionat este si faptul ca lucrarile se scaneaza in sala de examen, la sfârsitul probei scrise, in prezenta candidatului, fiind apoi incarcate pe platforma de evaluare de catre profesorii asistenti. Secretizarea lucrarii se face automat, in momentul incarcarii, fara implicarea candidatilor/profesorilor asistenti. Ulterior, repartizarea lucrarilor se face automat si aleatoriu, prin intermediul platformei, catre doi evaluatori aflati in alt judet decât judetul din care provin candidatii.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu