characters characters

ASUR: "Ministerul Educatiei colecteaza ILEGAL date privind afilierea religioasa a copiilor

08 martie 2012    |   840 vizualizări
In sectiunea 2 "Date privind copilul", din formularul de inscriere in clasa pregatitoare / clasa I, parintii trebuie sa declare religia viitorului elev.Reprezentantii ASUR spun ca au primit nenumarate sesizari din partea parintilor.

"Ne aflam in fata unui abuz fara precedent. In loc ca parintii sa fie intrebati daca doresc studierea religiei de catre copiii lor, Ministerul a gasit o maniera de a-i inscrie din oficiu pe elevi la aceasta materie. “a declarat Toma Patrascu, vicepresedinte ASUR.

Articol complet: Realitatea.net


Update: Citeste raspunsul Ministerului Educatiei la declaratiile ASUR aici: Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se face cu respectarea tuturor legilor in vigoare


Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    sarbu    10.03.2012 - 19:03
    Cred ca religia nu e singura materie care ar trebui scoasa, la fel si franceza sau istoria care se pot studia foarte bine de cei interesati, din foarte multe surse. Sa se predea la liceele de specialitate.
    Ar fi mai util sa se faca o pregatire privind educatia pozitiva si codul bunelor maniere sau masuri de prim ajutor, lectii de educatie sanitara, jocuri mind lab si mai mult sport predat de oameni competenti.
  • Utilizator Anonim
    Alex    09.03.2012 - 11:49
    Dar de ce se studiaza religia in scolii?Religia tine de suflet si de alegerea fiecaruia.Pai nu stiu ei cei de la teologie ce trebuie sa stie copiii de clasa a patra a.Cred ca trebuie scoasa,oricum copiii nu inteleg mai nimic.Copilului meu nu ii place materia religie,dar este religios.
  • Utilizator Anonim
    Madalina    09.03.2012 - 11:36
    Ca de obicei, autoritatile isi depasesc competentele ! Probabil BOR vrea sa stie cati oameni le vor fi incadrati in invatamant !