characters characters

Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie prezinta proiectul „Un pas mic in lumea cea mare, un pas mare in lumea mica a copilariei”

30 iulie 2012    |   466 vizualizări
Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie propune gradinitelor proiectul intitulat Un pas mic in lumea cea mare, un pas mare in lumea mica a copilariei” .

Puteti citi proiectul integral la adresa
http://www.psihanaliza-de-familie.com/new_site/proiect_PpGradinite_prezentare.php

Proiectul isi propune sa aduca in prim plan modul de a gandi  dificultatile care apar in aceasta perioada atat la copii, cat si in familii si la gradinita. Fiind o perioada cu mari schimbari, in care copilul isi incepe viata sociala, isi dezvolta limbajul, capacitatea de invatare, isi formeaza modalitatile de a se integra intr-un grup, de a gestiona propriile trairi, de a comunica cu ceilalti, de a face fata frustrarilor, de a se adapta la o situatie noua, toti adultii din jurul lui il pot ajuta sa o parcurga cat mai bine.

A reusi sa observam ce se petrece, sa empatizam cu copiii, sa ne amintim de cand eram ca ei, sa gandim evenimentele in contextul lor, sa ne urmam scopurile educative si pedagogice este mai dificil in practica decat in teorie.

Gradinita ca institutie, cu tot personalul ei se confrunta ca o multime de situatii neprevazute atat in relatie cu copiii, cat si in relatie cu familiile lor. Familia, la randul ei, face eforturi mari pentru a ajuta copilul sa creasca, sa se dezvolte fizic, psihic si social si pentru a depasi problemele care apar.

Insa toate aceste situatii pot fi gandite, discutate pentru a reusi sa invete cu totii din experientele prin care trecem. Este ceea ce va propune acest proiect!

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    30.07.2012 - 13:23
    In cadrul acestui proiect educatoarea se va preocupa sa le creeze copiilor numeroase posibilitati de actiune, sa manifeste interes si curiozitate pentru lucruri noi, sa lucreze independent, sa experimenteze pe masura capacitatilor proprii, sa analizaze datele primite si pe baza lor sa formuleze predictii, sa exprime independent opinii. Bun si acest proiect va fi o extindere ,o investigatie o munca placuta si utila.