characters characters

Asociatia Angels Down Romania lanseaza brosura "Felicitari, aveti un bebelus"

13 martie 2013    |   1006 vizualizări
In aceasta luna s-a lansat brosura “Felicitari, aveti un bebelus!”, o mapa cu materiale informative pentru proaspetii parinti care au in familie un copil cu sindrom Down, mapa ce va fi inmanata parintilor la maternitate sau imediat dupa sosirea acasa. Finalizarea acestui proiect si lansarea brosurii este rezultatul unei echipe de parinti si specialisti din cadrul Asociatiei Agels Down.

Asociatia Angels Down a fost infiintata in 2011 de catre un grup de parinti care au trecut prin experienta de a da nastere unui copil cu sindrom Down si au invatat treptat sa aiba incredere in posibilitatile propriului copil, intentionand sa incurajeze cat mai multe familii care se confrunta cu aceeasi situatie. Scopul asociatiei il constituie promovarea, protejarea si reprezentarea drepturilor si intereselor legitime ale copiilor, adolescentilor si adultilor diagnosticati cu sindromul Down pentru o mai buna adaptare si integrare sociala, cat si pentru cresterea nivelului de independent in rezolvarea sarcinilor vietii cotidiene.

Brosura propune o abordare completa si plurivalenta a problemelor intampinate de copilul cu sindrom Down si de familia acestuia. Psihologul Ana-Maria Aron, din cadrul Asociatiei Angels Down ne vorbeste despre rolul parintelui , psihologul Cristina Calarasanu, membru fondator al Asociatiei Romane de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie si coordonator al grupului de suport pentru parinti din cadrul asociatiei Angels Down descrie reperele psihologice pentru familiile in care se naste un copil cu sindrom Down,  dr. Vasilica Plaiasu, medic primar genetica medicala in cadrul IOMC Alfred Rusescu prezinta genetica sindromului Down pe intelesul tuturor, dr. Andreea Ciubotaru, medic primar oftalmopediatru la Clinica Oftalmologica Infosan Bucuresti vorbeste despre problemele oftalmologice, dr. Roxana Teisanu, medic stomatolog prezinta ingrijirarea dentara, iar psihologul Aurelia Ilie, coordinator terapii in cadrul asociatiei Angels Down descrie tipurile de terapii pentru copiii cu sindrom Down.

De asemenea, brosura mai ofera o descriere detaliata a dezvoltarii fizice, cognitive si sociale a copilului cu sindrom Down, precum si  informatii privind ajutorul social sau intocmirea dosarului pentru Comisie si etapele obtinerii certificatului de incadrare in grad de dizabilitate.

“Acest material este realizat de parinti si specialisti pentru a incuraja familiile care au in ingrijire un copil cu sindrom Down si a le ajuta sa inteleaga mai bine specificul acestui fel de a fi. Dorim sa aflati ca nu sunteti singuri si cu ajutorul nostru si al informatiilor pe care vi le punem la dispozitie, sa depasiti aceasta perioada dificila cu care va confruntati la aflarea vestii ca bebelusul dvs este “altfel”.

Brosura poate fi citita online aici.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    dascalu stela    14.03.2013 - 11:26
    sunteti minunati
  • Utilizator Anonim
    Lazar Klaudia    13.03.2013 - 19:50
    Este extraordinar!!!!!!Asta este ceva ce a lipsit noua parintilor cu copii cu sd.