characters characters

Am mers la prima editia Social Media for Parents. Iata cum a fost!

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 iulie 2012    |   692 vizualizări
Pe 29 iunie a avut loc, la Crowne Plaza, prima editie Social Media for Parents, un eveniment dedicat parintilor activi in mediul online, organizat de Evensys. Bineinteles ca echipa SuntParinte a fost prezenta si a savurat fiecare discurs, fiecare blog de parinte si fiecare proiect de parenting. Dorim sa va impartasim si voua din experienta pe care am trait-o noi, asadar ne-am gandit sa va prezentam, pe scurt, in ce a constat conferinta si care sunt mesajele care noua ne-au placut cel mai mult.

Cum a fost si pe cine am cunoscut?

Conferinta a fost impartita in doua sesiuni. Prima a abordat subiecte din tema “Good Life”, in timp ce a doua s-a concentrat mai mult pe Social Media si Blogging, tema fiind “Good Blogging”. Evenimentul a inceput putin dupa ora 09:30. Moderatoarea primei sesiuni a fost Andreea Demirgian, pe care probabil o stiti pentru site-ul In Joaca, continuarea unuia dintre primele blogguri de parenting scrise in limba romana.

Rand pe rand ne-au vorbit Mihaela Bilic (medic nutritionist, autoarea cartii “Sanatatea are gust”), Elena Dan (doctor pediatru), Alice Nastase (owner Marea Dragoste), Irina Nicolai (coordonator promovare Sigur.info Salvati Copiii Romania), Irina Petrea (Psihopedagog) si Bogdana Dobre (blogger – Jurnal din burtica).

Ce s-a intamplat la prima sesiune si cu ce am ramas in minte?

Cel mai mult ne-au placut expunerile Mihaelei si ale Bogdanei. De la autoarea cartii “Sanatatea are gust” am plecat cu o multime de informatii utile. Cel mai mult ne-a placut dezinvoltura cu care Mihaela vorbea si seninatatea cu care a repetat de 2-3 ori “In ceea ce priveste alimentatia, trebuie sa intram TOTI la scoala de corectie!”. O sa va punctez cateva idei foarte utile pe care le-a atins in timpul prezentarii:
•    NU este bine sa recompensati (sau sa pedepsiti) copilul prin mancare – inlocuiti stimulii precum dulciurile cu activitati care ii plac sau orice alt tip de recompense;
•    Copilul preia ceea ce vede in familie, inca de la varste foarte mici, asadar parintii trebuie sa fie un exemplu de urmat;
•    Evitati sa ii dati sucuri, chiar daca ele sunt naturale – dezvolta pofta de dulce si predispun la obezitate;
•    Mezelurile NU sunt carne, trebuie evitate in alimentatia copilului;
•    Nu evitati carnea slaba de porc, ea este mult mai sanatoasa decat cea de vita sau excesul de pui;
•    Produsele de patiserie si biscuitii contin prea multe grasimi;
•    Pentru a nu refuza mancarurile sanatoase, implicati copilul in procesul de gatit;
•    Aveti grija sa ii oferiti copilului lapte din belsug si dupa varsta de 1 an, altfel va dezvolta probleme cu calciul.
 
Am mers la prima editia Social Media for Parents. Iata cum a fost!

Cu totii am fi avut multe intrebari de pus, insa ne-am multumit sa aflam ca in cazul adolescentilor este bine sa nu devenim prea cicalitori in procesul de corectare a alimentatiei si sa avem grija sa existe in casa doar produse sanatoase pe care sa le poata consuma cand simt nevoia de “rontait”, ca nu este niciodata prea tarziu sa corectam obiceiurile alimentare gresite si ca daca la micul dejun le oferim din cand in cand cereale, este in regula sa ii lasam sa le aleaga pe cele preferate (diferentele de calorii si/sau grasimi nu sunt semnificative).

Urmatoarea tema de discutie urma sa ne raspunda intrebarii “Cum putem preveni bolile caniculei la copii?”. Doamna doctor Elena Dan era putin ragusita, asadar eu una am ratat putin din discurs. Am retinut doar ca in cazul copiilor foarte mici trebuie sa acordam atentie deosebita hidratarii lor, intrucat senzatia de sete nu este bine definita si riscurile, pe timp de canicula, sunt mai mari. Cand alegeti apa, aveti grija sa aiba putina sare si putini nitrati!

Microfonul a fost preluat mai departe de Alice Nastase care a vorbit despre cum imbini viata de familie cu blogul si cariera. Ne-a placut cursivitatea ei si momentele de sinceritate. De exemplu, Alice a avut curajul de a ne impartasi ca nu se numara printre mamicile care s-au bucurat cand a aflat ca este insarcinata, desi in prezent este convinsa ca cei 3 copii sunt cel mai bun lucru care i s-a intamplat. Marturisirea ei dorea sa fie un exemplu pentru toate viitoarele sau actuale mame in a nu le fi rusine de temeri si ezitari. Ele sunt naturale si de cele mai multe ori cateva sedinte de consiliere pot face minuni. Concluzia pe care Alice a repetat-o a fost “mai bine mai putin, decat deloc”. Ne-a mai spus ca in blogging trebuie sa ai o atitudine pozitiva (si aici am gustat si gluma cu “in fond si testul de sarcina spui ca e POZITIV cand afli ca devii mama, nu?”), sa fii sincer cu tine si cititorii tai si sa iti asumi responsabilitatea dezvaluirilor tale. Mamicilor cu blog le-a spus ca ar trebui sa nu uite ca cei mici au o cochetarie proprie instinctiva si pot fi deranjati de anumite fotografii care apar in postarile lor sau de anumite mentiuni.

Irina Nicolai, de la Salvati Copiii, a incercat sa ne vorbeasca despre programul Sigur.info. Spun ca “a incercat” deoarece, oricat de mult ne-ar fi placut informatiile din prezentare, din discurs nu am inteles mare lucru… Pe scurt: cautati cele mai potrivite resurse online pentru copilul vostru, vorbiti despre activitatile lui online, stabiliti reguli clare, puneti PC-ul intr-o zona in care toata familia are acces si folositi module de Control Parental.

Cate ceva despre Super Nanny si Super-Mommy…

A fost prezenta la Social Media for Parents si Super-Nanny! Sau Irina Petrea. Cele 15 minute alocate dezbaterii nu au ajuns nici pe o masea participantilor, mai ales ca subiectul era unul foarte complex – “Relatia cuplu-copil si reflectia acesteia in dezvoltarea copilului”. O sa va redau doar doua idei, cele care mi-au placut teribil si care pun punctul pe “i” in multe probleme legate de dezvoltarea noastra ca parinti: “Noi toti suntem produsul copilariei noastre.”, “Este greu sa fii un parinte bun, inainte sa te impaci cu parintii tai.”.

Am mers la prima editia Social Media for Parents. Iata cum a fost!

Si iata-ne ajunsi la finalul sesiunii 1, cu Bogdana Dobre pe scena, cea pe care eu mi-o imaginez ca pe o Super-Mommy! Despre Bogdana trebuie sa stiti ca este o prezenta foarte placuta, o persoana foarte calda si ca in tot timpul in care ne-a vorbit despre blogul ei si despre familia ei s-au simtit emotiile si dragostea. Bogdana ne-a povestit despre drumul blogului ei, despre cum a crescut o data cu copiii ei si datorita copiilor ei. Precum Alice Nastase a subliniat ca este important ca de la o anumita varsta incolo sa intelegem ca micutul nostru va face parte dintr-o proprie comunitate, unde are dreptul sa isi creeze propria imagine, asadar dezvaluirile pot merge doar pana intr-un anume punct. Cheia succesului unui blog de parenting in viziunea Bogdanei? Sa scrii din inima!

Am mers la prima editia Social Media for Parents. Iata cum a fost!

Ce a adus sesiunea 2, “Good Blogging”?

Dupa pauza de cafea in care am socializat din plin cu participantii, a urmat sesiunea 2 – “Good Blogging”. Speakeri in aceasta sesiune au fost Adrian Chirita (Online Project Manager Noriel), Mihai Dragomirescu (owner Urbankid.ro), Eduard Grigoroiu (blogger – Ta-su), Otilia Mantelers (Trainer Parenting), Monica Jitariuc (Head of Social Media The Practice) si Alexandru Negrea (Social Media Manager BCR), acesta din urma fiind si moderatorul sesiunii.

Prezentele care ne-au adus cele mai multe zambete au fost, in ordine aparitiei pe scena, Mihai Dragomirescu, Eduard Grigoroiu si Otilia Mantelers. Cu totii au adus, in prezentarile lor, dincolo de informatiile concrete despre “cum sa…”, un plus emotional foarte mare. Adresarile personale si sincere au fost un fel de demonstratie live a cheii succesului proiectelor de parenting.

Mihai ne-a asigurat ca “niciodata copilul nu e de vina” si ca “un copil te invata sa fii un om mai bun”; Otilia ne-a incurajat sa ne jucam cat mai mult, caci jocul este puntea intre lumea copiilor si cea a adultilor, o punte care reuseste sa dezlege blocaje emotionale, care apropie oamenii si dezvaluie temeri ascunse; Eduard (sau Dedi, cum ne-a rugat sa ii spunem)… ei bine, Eduard a avut de departe cea mai personala prezentare. Decat sa vi-o descriu, mai bine vi-o arat direct:



In concluzie, noi ne-am simtit bine la prima editie a Social Media for Parents si le multumim celor de la Evensys pentru invitatie. Am cunoscut o multime de mamici cu activitati interesante, am strans numeroase informatii de explorat pe viitor si de impartasit cu voi si ne-am simtit in elementul nostru.

Printre voi, mamicile din comunitatea nostra, se gasesc si bloggerite? Am fi incantati sa le cunoastem!

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • COTIRLAN LUMINITA
    COTIRLAN LUMINITA    04.07.2012 - 16:37
    Am avut ce invata! Subiectele au fost foarte interesante si pe intelesul tuturor! Unele s-au adresat trupului, altele, sufletului! Fiecare in parte reprezinta un castig pentru parinte dar si pentru copil! Pentru ca...un parinte informat inseamna un copil mai fericit!...
  • Utilizator Anonim
    Iosu Ana    04.07.2012 - 15:38
    Mulțumesc pentru ideile împărtășite !