characters characters

Alte examene Cambridge din 2015

28 ianuarie 2015    |   378 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Steagul Marii Britanii
In ianuarie 2015, Cambridge English Language Assessment a introdus o noua versiune pentru doua dintre cele mai populare examene ale sale – Cambridge English: First (FCE) si Cambridge English: Advanced (CAE).

Vestea este foarte imbucuratoare, intrucat testele se vor mai accesibile, pastrand insa gradul de dificultate specific fiecarui nivel: intermediar superior (B2), respectiv avansat (C1). Vor fi testate in continuare deprinderile esentiale pentru invatarea unei limbi straine: citit, scris, ascultat si vorbit, insa numarul de parti se va reduce de la cinci la patru. 


Schimbarile cheie in formatul testului le reprezinta in primul rand fuzionarea a doua sectiuni, Reading si Use of English, precum si inlocuirea imaginilor din partea a treia a sectiunii de Speaking cu mesaje scrise. Astfel, dupa noul format, durata unui test va fi redusa cu 30 minute la FCE si 40 minute la CAE.


O alta noutate o reprezinta modalitatea de raportare a scorului obtinut, noile certificate aratand in mod explicit nivelul la care se situeaza fiecare candidat, conform cadrului Comun European de Referinta pentru Limbi. Examenele Cambridge English sunt echivalate cu probele lingvistice din cadrul Bacalaureatului, iar incepand cu anul acesta, elevii care vor sa urmeze un liceu cu profil bilingv, vor avea posibilitatea sa isi echivaleze certificatul Cambridge cu examenul de limba engleza din cadrul admiterii la acest profil.

Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa se familiarizeze cu noul format al examenelor, EUROLINGVA Examinations Centre organizeaza pretestari gratuite ale acestor examene in luna martie.

Pentru programul exact al pretestarilor gratuite puteti solicita informatii prin e-mail la adresa office@eurolingva.ro


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/anemoneprojectors/5707320689

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu