characters characters

Alfie Kohn da startul Conferintelor TOTUL DESPRE MAME

07 august 2013    |   382 vizualizări
Promotorul celor mai indraznete idei legate de cresterea copiilor si unul din cei mai controversati autori de parenting ai zilelor noaste, psihologul american Alfie Kohn, va sustine la Bucuresti doua conferinte, pe 16 noiembrie, la Hotel Intercontinental.

Evenimentul - organizat de TOTUL DESPRE MAME si Monica Reu, trainer de comunicare non-violenta - cuprinde doua teme de neratat pentru parintii si cadrele didactice care doresc sa construiasca o relatie autentica, dinamica si vie cu copiii: Unconditional parenting (importanta iubirii neconditionate in educarea copiilor) si Scolile pe care le merita copiii nostri (educatie progresista versus invatamant traditional).

"Alfie Kohn pune sub semnul intrebarii eficienta si beneficiile unor practici si teorii adanc inradacinate in scoala si parenting, precum notele, abordarea morcov-bat,  disciplina obtinuta prin impunerea autoritatii, competitiile intre copii, testele standardizate, temele pentru acasa. Criticile aduse de el acestor practici au schimbat perspectiva intregii lumi asupra educatiei si a motivatiilor reale folosite de copii in procesul de invatare", a declarat Monica Reu, presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta.

Alfie Kohn este autorul a peste noua carti cu impact major in schimbarea mentalitatilor, publicatii recunoscute atat in SUA, cat si international.

Multi Media Est Publishing va tipari, cu ocazia Conferintelor organizate in Bucuresti, cea mai cunoscuta si premiata carte scrisa de psihologul Kohn: Unconditional parenting – Moving from Rewards and Punishment to Love and Reason – Golden Award NAPPA 2006 (National Parenting Publications Awards). Unconditional parenting este, in viziunea lui Kohn, acel stil de educatie  in care parintii nu se limiteaza la a pedepsi comportamentul gresit al copilului si la a recompensa buna purtare, ci se straduiesc sa ofere iubire neconditionata si sa le permita copiilor sa faca propriile alegeri, acestea fiind solutii benefice pe termen lung. De altfel, autorul insusi spune despre cartea sa ca nu este dedicata parintilor care vor sa fie sefi in relatia cu copiii lor.

"Alfie Kohn nu este genul de psiholog care va va sufla retete universal valabile care sa va ajute sa depasiti orice problema in trei pasi si nici nu va va vinde cele mai bune trucuri pentru a avea un copil model in doar trei zile! Altceva se va intampla la Conferintele Totul despre mame: vom intelege noi, parintii, ca disciplina tine in primul rand  de calitatea relatiei pe care o avem cu copiii nostri si vom capata curajul sa renuntam la tehnicile toxice folosite de parintii sau educatorii nostri. Alfie Kohn ne va confirma faptul ca iubirea neconditionata, sinceritatea si increderea pot inlocui amenintarile, pedepsele si recompensele folosite in educatia copiilor nostri”, a spus Despina Badescu, redactor-sef al totuldespremame.ro.

Conferintele lui Alfie Kohn sunt unele din cele mai asteptate si savuroase evenimente de parenting din lume. "Este o autentica bucurie pentru echipa noastra sa lanseze seria  Conferintelor TOTUL DESPRE MAME cu un nume ca Alfie Kohn, care a avut curajul sa critice in profunzime felul in care ne educam copiii. Urmariti platforma noastra on line pentru a fi in permanenta conectati cu tot ce inseamna sa fii parinte, inlocuind astfel grijile cu informatiile", a completat Despina Badescu.

Inscrierile timpurii la Conferintele lui Alfie Kohn se pot face accesand site-ul www.totuldespremame.ro/evenimente.

Partenerii Conferintelor Alfie Kohn sunt: Hotel Intercontinental, Cheque Dejeuner, Digi 24, Itsy Bitsy, Hotnews si BeWhere.

Despre Monica Reu:
Fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta si singurul trainer roman certificat de Center for Nonviolent Communication din SUA, Monica Reu este formator CNFPA si organizeaza workshop-uri de CNV din anul 2004. Pasiunea ei este sprijinirea dascalilor, a parintilor si a cuplurilor in implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi. In 2010, a demarat programul “Educatie empatica – CNV pentru parinti”.

Despre www.totuldespremame.ro:
TOTUL DESPRE MAME ofera o platforma online integrata, alcatuita din site, emisiune TV, comunitate Facebook si prima retea sociala exclusiv dedicata mamicilor – mamaloo.ro, prin care femeile vor gasi raspunsuri la intrebari despre viata de familie, rolul de mama si sotie, cresterea copiiilor sau dezvoltare personala.  

Platforma online se adreseaza femeilor active, cu viata sociala si cariera, dar care in acelasi timp considera maternitatea o implinire, nu o corvoada, intelegand importanta cunoasterii etapelor cresterii copilului.

"Copiii invata sa ia decizii cand li se permite sa ia decizii, nu cand sunt obligati sa urmeze instructiuni."  Alfie Kohn

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu