characters characters

Alergarea zilnica in timpul scolii

Scoala in care copiii alearga 1,5 kilometri in fiecare zi

24 martie 2016    |   574 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Alergarea zilnica la scoala
O scoala primara din Stirling, Scotia a introdus o regula care ii face pe copii mai fericiti si reduce si riscul aparitiei obezitatii: copiii alearga o mila (aproximativ un kilometru si jumatate) in fiecare zi.

Masura a fost implementata timp de 4 ani si cadrele didactice declara ca elevii si-au imbunatatit atat comportamentul, cat si forma fizica. Rezultatele sunt atat de pozitive incat este posibil ca masura sa fie introdusa la nivel national.

Deocamdata cinci sute de alte scoli primare din Marea Britanie au adoptat aceasta regula, ca parte a strategiei de reducere a obezitatii in copilarie.

Directoarea scolii din Stirling participa la alergare alaturi de copii si alte cadre didactice. Aceasta a declarat ca alergarea dureaza doar 15 minute si le imbunatateste copiilor sanatatea, forma fizica si abilitatea de concentrare a atentiei la ore.

Alergarea zilnica are loc atunci cand orarul copiilor permite acest lucru cu usurinta, este organizata pe un traseu special si doar ploaia sau gheata justifica renuntarea la aceasta activitate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca obezitatea infantila este una dintre cele mai serioase amenintari la adresa sanatatii publice in secolul XXI, anticipand o crestere a numarului copiilor supraponderali si obezi pana la 70 milioane in 2025.

Copiii peste 5 ani ar trebui sa faca miscare fizica moderata spre intensa timp de o ora pe zi.

Ai fi de acord ca aceasta masura sa fie implementata si in scoala copilului tau? Crezi ca ar putea fi promovata aceasta idee in scoala lui?

Sursa: DailyMail.co.uk


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/imagesbywestfall/4311832482/

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Da:) Da:)    30.03.2016 - 13:17
    Ar fi o initiativa binevenita, intr-un mediu organizat. As vrea sa vad cadrele didactice alergand alaturi de copii...