characters characters

A doua etapa de inscriere in clasa pregatitoare

28 martie 2013    |   602 vizualizări

Cererile-tip de inscriere pot fi completate doar pentru unitatile de invatamant pentru care exista locuri disponibile. Unitatile de invatamant care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de inscriere in invatamantul primar in etapa a doua, iar optiunile online pentru aceste unitati de invatamant vor fi respinse de aplicatia informatica.

In cererea-tip de inscriere pentru etapa a doua, parintii vor completa, in ordinea descrescatoare a preferintelor, maximum trei optiuni pentru unitati de invatamant la care mai exista locuri disponibile.

Unde se fac inscrierile in a doua etapa

Parintii depun cererea-tip de inscriere in invatamantul primar online sau la secretariatul scolii aflate pe prima pozitie din cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua.

Completarea cererii-tip de inscriere se face, in perioada prevazuta de calendarul inscrierii pentru etapa a doua, prin introducerea in aplicatia informatica a datelor furnizate de parinte.

Validarea cererii-tip de inscriere se face la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie din cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, in prezenta parintelui si a cel putin unui membru din comisia de inscriere, dupa procedura mentionata in prezenta metodologie.

Solutionarea cererilor de inscriere

Dupa incheierea perioadei de completare si validare a cererilor-tip de inscriere depuse pentru a doua etapa de inscriere, unitatile de invatamant analizeaza si solutioneaza cererile parintilor, aplicand o procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.
Procedura specifica este comunicata prin afisare la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului.

La incheierea procesarii cererilor, se afiseaza lista candidatilor inmatriculati la fiecare unitate de invatamant.

Situatii speciale

In situatia in care mai exista copii care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant, inspectoratul scolar centralizeaza si solutioneaza cererile parintilor acestor copii.

Comisia judeteana asigura cuprinderea in clasa pregatitoare a copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant, in functie de optiunile parintilor, de numarul de locuri disponibile si de criteriile de departajare.

Ocuparea locurilor disponibile se face in ordinea stabilita prin aplicarea criteriilor de departajare generale si specifice.
In situatii exceptionale, comisia judeteana/a municipiului Bucuresti poate decide repartizarea copiilor in clase, cu depasirea numarului maxim de elevi prevazut de lege.

In aceasta etapa de inscriere, comisiile judetene rezolva orice alta situatie referitoare la inscrierea in clasa pregatitoare.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu