characters characters

8 medalii (5 medalii de argint si 3 de bronz), la a V-a editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete, gazduita de Romania

18 aprilie 2016    |   872 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete 2016
Echipele feminine de matematica ale Romaniei, participante la a V-a editie a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete (European Girls' Mathematical Olympiad/EGMO), au obtinut 5 medalii de argint si  3 medalii de bronz.

Ca tara organizatoare, Romania a avut in concurs doua echipe, formate din cate 4 eleve, toate cele 8 componente fiind premiate.

Medaliile de argint au fost cucerite de Ioana Alexandra Teodorescu (clasa a XI-a), Raluca Cobzaru (clasa a XII-a), Clara Maria Dima (clasa a IX-a), Lenca Iarina Cuturela (clasa a IX-a) - eleve la  Liceul  International de Informatica din Bucuresti, respectiv Doina Chiroiu (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti). Medaliile de bronz au fost obtinute de Andreea Dima (clasa a X-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti), Ramona Deaconu (clasa a XI-a/Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina) si Ana Maria Radu (clasa a X-a/Liceul  International de Informatica din Bucuresti).

Competitia din acest an s-a desfasurat in perioada 10-16 aprilie, la Busteni (judetul Prahova) si a fost organizata de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Primaria Busteni. Au participat 143 de fete din 38 de tari din toata lumea (statele noneuropene au, in general, statut de invitat). Prezent la festivitatea de premiere, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a subliniat: „Ma bucur ca Romania a gazduit aceasta competitie internationala si sper ca, an de an, initiative de acest gen sa atraga un numar cat mai mare de elevi spre stiintele exacte”.

Echipele Romaniei au fost coordonate de Maria Romina Ivan, medaliata la aceasta olimpiada in anii anteriori, actualmente studenta la Cambridge University, Hajnalka Csapó, profesor la Colegiul „Marton Aron” din Miercurea Ciuc si Sena Azis, profesor la Scoala Gimnaziala nr. 56 din Bucuresti.

Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete este un concurs international similar ca structura cu Olimpiada Internationala de Matematica (doua probe scrise, sustinute in doua zile consecutive). Conform regulamentului, o echipa este compusa din 4 eleve. Editiile precedente au avut loc in Marea Britanie (2012), Luxemburg (2013), Turcia (2014) si Bielorusia (2015), rezulatele fetelor din tara noastra incluzand de fiecare data un palmares impresionant (4 medalii).

Imagini de la festivitatea de premiere sunt disponibile pe pagina de facebook a Societatii de Stiinte Matematice din Romania: https://www.facebook.com/ssmr.ro.

Mentionam ca imaginea care insoteste acest comunicat are aceeasi sursa.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu