characters characters

7.888 de candidati sunt asteptati, joi, 18 iulie, la proba scrisa a examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2013

17 iulie 2013    |   245 vizualizări
Proba scrisa a examenului national de definitivare in invatamant, sesiunea 2013, se desfasoara joi, 18 iulie, in 42 de centre de examen, incepand cu ora 10.00. Au fost admisi sa participe cei 7.888 de candidati care au trecut de prima proba a examenului national de definitivat, desfasurata in perioada ianuarie - 20 iunie, care a constat in sustinerea a doua inspectii speciale la clasa. Participantii au de ales din 126 de discipline de examen. Proba scrisa contine subiecte de specialitate, metodica predarii, pedagogie si elemente de psihologia educatiei. Durata de redactare a lucrarii este de 4 ore.  Nota obtinuta la proba scrisa este nota la examen. Nota minima de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promoveaza examenul dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar.

Noutatile sesiunii 2013 sunt (a) acordarea dreptului de participare la examen si debutantilor cu un an vechime la catedra si (b) cresterea mediei minime de promovare a inspectiilor la clasa de la 7 la 8.

Subiectele de examen, traducerea acestora si baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplina de examen, de catre Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul http://subiecte2013.edu.ro. Atat programele de examen pentru toate disciplinele, cat si modelele de subiecte si baremele pentru toate disciplinele de examen pentru care au optat candidatii au fost postate pe pagina http://definitivat.edu.ro si au fost utilizate in activitatile de pregatire a debutantilor, desfasurate de casele corpului didactic.

Coordonarea metodologica a examenului national de definitivare in invatamant este asigurata de Ministerul Educatiei Nationale, iar organizarea si desfasurarea probei scrise este asigurata de inspectoratele scolare judetene/a municipiului Bucuresti.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar intre 23 si 24 iulie candidatii vor putea depune contestatii la centrele de examen. Solutionarea contestatiilor se va realiza in intervalul 25 - 26 iulie, urmand ca pe data de 27 iulie sa se afiseze rezultatele finale.

Sursa: Edu.ro

examenultau.ro Bucuresti 0372156300 - citeste mai mult

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu