characters characters

50 de cuvinte castigatoare pentru profesori - Extremely Short Story Competition

11 februarie 2014    |   358 vizualizări
Concursul national pentru profesorii de limba engleza cu texte de exact 50 de cuvinte, Extremely Short Story Competition, si-a desemnat castigatorii in urma evaluarii de catre un juriu international. Extremely Short Story Competition a fost primul concurs de acest gen din Europa, organizat cu sprijinul Universitatii Zayed din Dubai, institutia care a dezvoltat conceptul competitiei.

Profesorii au scris texte in limba engleza de nici mai mult, nici mai putin de 50 de cuvinte despre rolul de profesor si cum pot dascalii influenta vietile elevilor lor. Concursul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si al Universitatii Zayed din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Participarea la concurs a fost gratuita si deschisa tuturor profesorilor de limba engleza.

In concurs s-au inscris peste 200 de profesori din intreaga tara, iar premiile au reprezentat reale oportunitati de dezvoltare profesionala pentru profesori – vouchere de participare la conferinte internationale in domeniu si cursuri de specializare online, oferite de sponsorul principal, Fischer International si taxe de participare la examene Cambridge pentru profesori, oferite de British Council. Lista castigatorilor poate fi gasita aici.

Jurizarea s-a facut intr-o prima etapa de catre o echipa de profesori ai centrului de invatare a limbii engleze Shakespeare School, iar 30 de texte finaliste au fost evaluate de un juriu international format din reprezentanti ai Shakespeare School, Fischer International si British Council si chiar Peter Hassall, initiatorul proiectului, profesor la Universitatea Zayed din Dubai si cel care a organizat pentru prima oara competitia in Asia.

Toti profesorii inscrisi in concurs primesc un Certificat de Merit din partea Shakespeare School, iar textile lor vor fi incluse intr-o antologie online menita sa inspire profesorii de engleza din tara. Cele mai creative texte vor putea fi citite intr-o expozitie itineranta ce va primi expunere internationala, fiind initial organizata la sediul Shakespeare School si la Universitatea Zayed din Dubai.

Concursul face parte dintr-un program amplu al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie prin care organizatorii isi doresc sa inspire profesorii de engleza, in asa fel incat elevii sa invete cu placere si sa fie motivati sa isi perfectioneze cunostintele. Un alt proiect al asociatiei este „Bright Teachers”, in cadrul caruia traineri cu experienta, profesori Shakespeare School, sustin workshop-uri gratuite despre metodologia predarii limbii engleze. Proiectul se adreseaza in primul rand profesorilor din sistemul de stat, pentru a face orele din scoli si licee cat mai atractive si eficiente.

_________________________________________________

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce ajuta copiii cu oportunitati reduse sa invete limba engleza si sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. Printre proiectele asociatiei se numara ore de engleza in centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie, cursuri pentru profesori, ateliere de educatie parentala.

Mai multe detalii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu