characters characters

4 idei de bijuterii handmade pe care le poti face alaturi de copilul tau!

29 ianuarie 2014    |   695 vizualizări
 

Patrunde in lumea handmade si descopera bogatia culorilor, formelor si a texturilor. Afla care este personalitate fiecareia dintre ele si alege-le pe cele care ti se potrivesc. Apoi, da nastere celor mai frumoase accesorii si personalizeaza-le alaturi de copilul tau. Petreceti timp de calitate impreuna si contribuie la dezvoltarea imaginatiei si a dexteritatii fetitei tale. Daca nu stii de unde sa incepi, iti oferim noi patru idei de bijuterii handmade pe care le poti confectiona alaturi de micuta ta.


1. Bratari din fetru. Fetrul este un material textil de calitate superioara din care se confectioneaza palariile, insa poate fi folosit si pentru realizarea unei bratari handmade accesorizata cu nasturi colorati. Pentru aceasta, trebuie sa iti ajuti fetita sa taie o bucata de fetru colorata cu lungimea de aproximativ 10 cm si latimea de 2,5 cm. Apoi, coaseti impreuna nasturi de diferite forme, dimensiuni si culori. Va rezulta o bratara vesela, ce poate fi usor asortata la orice tinuta datorita multitudinii de culori care o alcatuiesc. Pentru sistemul de prindere, se poate atasa la capetele bratarii un arici sau un sistem de capse, dupa preferinta.

Pictura, actorie sau astronomie pentru copii la Fundatia Calea Victoriei2. Coliere multicolore. Pentru a realiza un colier vesel, trebuie sa faceti o vizita la magazinul de unde va aprovizionati cu materiale handmade pentru a cumpara aproximativ 50 de margele mici, din lemn. Apoi, cu ajutorul unei pensule, pictati fiecare margeluta cu cate o culoare. Pentru a le finisa, trebuie sa dati un strat de lac de unghii peste fiecare margea, astfel incat acestea sa devina mai stralucitoare si sa evitati curatarea culorii. Dupa ce le lasati 10-15 minute la uscat, insirati margelutele pe un snur pe care il innodati strans la final.

4 idei de bijuterii handmade pe care le poti face alaturi de copilul tau!3. Brose parfumate. Indiferent de anotimp, putem sa ne accesorizam tinuta cu o brosa colorata si parfumata, bineinteles. Pentru aceasta, trebuie sa ii cumperi micutei tale o bucata de material organza, un produs de mercerie straveziu ce se gaseste in diferite culori si nuante. Inainte sa va apucati sa taiati materialul impreuna, trebuie sa realizati sabloane rotunde de diverse dimeniuni care va vor ajuta la decuparea petalelor brosei. Pentru a da eleganta si rafinament marginilor acestor petale, trebuie sa le ardeti la focul unei lumanari. In felul acesta veti evita desirarea lor. La final, asezati petalele una peste alta si coaseti-le la mijloc. Pentru a acoperi cusatura, lipiti pe aceasta fie un nasture, fie o margeluta, care va desavarsi accesoriul. Pentru un efect deosebit, parfumati brosa cu parfumul vostru preferat!

4. Bentite cu fundite. Daca v-a mai ramas o bucata de material organza de la brosa, puteti sa o folositi pentru a realiza o funda pentru o bentita. Pur si simplu dati in doua materialul si legati-l la mijloc cu un snur colorat sau coaseti-l. Apoi, atasati accesoriul nou-obtinut unei bentite elastice pe care o puteti cumpara de la mercerie. Daca veti coase capetele elasticului, veti obtine o bentita numai buna de purtat de catre fetita la petrecerea aniversara a prietenei sale sau la o iesire in parc.

Pe langa faptul ca va veti distra de minune si va veti imbogati cutia cu bijuterii, psihologii sustin ca activitatile creative in randul copiilor sunt binevenite deoarece contribuie la dezvoltarea personala a acestora prin stimularea simturilor si a manualitatii. Lumea copilariei este strabatuta de imaginatie si culori, de aceea este foarte important sa oferiti copiilor posibilitatea de a se exprima. Materialul creativ pe care il poseda fiecare inca de la nastere poate fi stimulat si slefuit in cadrul activitatilor parinte-copil sau in cadrul atelierelor de creativitate dedicate acestui scop.

“Pasiunea pentru lucrul manual trebuie mentinuta cat mai mult timp posibil, indiferent de dezvoltarea tehnologica la care asistam in zilele noastre. Copiii isi dezvolta imaginatia, iar daca aceste activitati sunt practicate in grup, acestia devin mai sociabili, se integreaza mai bine in grupuri de lucru si, treptat, isi sporesc increderea in fortele proprii. Adultii pot gasi in activitatile handmade o modalitate foarte placuta de relaxare si de evadare din rutina zilnica”, afirma Alina Tudor, manager de programe la Academia de Creativitate.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre activitatile creative pe care le poate practica copilul tau, te invitam sa vizitezi site-ul www.feelsmart.ro sau http://academiadecreativitate.wordpress.com/.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Anda Marinescu    05.02.2014 - 08:32
    Vorba multa...stiti mai departe. Mai bine sa lucram!
    Daca ati fi pus doar fotografii insotite de cateva explicatii ale lucrarilor, nu ar fi fost nevoie de atatea randuri pe care nu am timp si nici rabdare sa le citesc. Teoria despre importanta activitatilor practice alaturi de copiii nostri o stim deja!