characters characters

34 de candidati din judetul Constanta au fost eliminati pentru frauda din examenul de Bacalaureat 2013, sesiunea august-septembrie, iar 6 cadre didactice sunt cercetate pentru complicitate

29 august 2013    |   256 vizualizări
Ministerul Educatiei Nationale a luat act de decizia Inspectoratului Scolar Judetean Constanta de a elimina 34 de candidati de la probele de examen din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2013. Hotararea inspectoratului vine ca urmare a imaginilor surprinse, in salile de examen, pe camerele de inregistrare video, in zilele de 26 si 28 august, respectiv la proba scrisa de Limba si literatura romana si la proba obligatorie a profilului, in cazul de fata, Matematica. Cinci dintre candidatii surprinsi copiind, luni, 26 august, se aflau in centrul de examen Colegiul Economic din Mangalia. In ziua de 28 august, din totalul celor 29 de candidati eliminati definitiv de la probele de Bacalaureat, 13 se aflau in salile din centrul de examen Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida" din Constanta, iar 16 in Liceul Tehnologic „Lazar Edeleanu" din Navodari.

Toti cei 34 de absolventi eliminati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat, respectiv iunie - iulie 2014 si august - septembrie 2014. De asemenea, lucrarile sustinute in zilele de 26 si 28 august vor fi anulate.

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a decis crearea unei comisii de disciplina pentru a verifica implicarea si complicitatea la frauda a celor 6 cadre didactice aflate in salile de examen.

Sursa: Edu.ro

examenultau.ro Bucuresti 0372156300 - citeste mai mult

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu