characters characters

332 de cereri de transfer pentru elevii de clasa a IX-a au fost aprobate de Inspectoratul Scolar Judetean Suceava fara respectarea prevederilor legale

18 august 2015    |   405 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

sala de clasa
O echipa a Corpului de Control al ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice a efectuat, in perioada 11-14 august, un control la Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, avand ca tematica verificarea unor proceduri privind admiterea in invatamantul liceal de stat in anul scolar 2015-2016, mai precis modalitatea in care au fost solutionate situatiile speciale aparute dupa repartizarea computerizata. In sensul definit de metodologie, prin „situatii speciale” se intelegsituatiile medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidatilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri ramase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere gresita in baza de date computerizata a optiunilor exprimate de elevi.

Din documentele verificate, s-a constatat ca, dintr-un total de 523 de cereri de transfer depuse, dintre care 7 in afara termenului stabilit, au fost aprobate 386 de cereri. Dintre cele 386 de cereri aprobate, transferurile a 332 de elevi au fost aprobate fara respectarea prevederilor legale prevazute de Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul liceal de stat. S-a constatat, de asemenea, ca majoritatea cererilor aprobate nu sunt insotite de documente care sa justifice situatiile speciale invocate in aprobare.

Compararea mediilor de admitere ale elevilor transferati cu ultima medie de admitere din liceele in care li s-a aprobat transferul a relevat, in numeroase cazuri, diferente cuprinse intre 1 punct si 2,83 puncte. Comisia Judeteana de Admitere a fost condusa de doamna Cristina Teodorovici, inspector scolar general adjunct, si a fost constituita din 10 membri (7 inspectori scolari din cadrul inspectoratului scolar, un cadru didactic si 2 informaticieni).

Prin urmare, la propunerea echipei de control, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, a aprobat urmatoarele masuri:

1. Anularea transferurilor efectuate cu incalcarea prevederilor legale.

2. Cercetarea disciplinara a membrilor comisiei de admitere a ISJ Suceava pentru incalcarea prevederilor legale privind transferul elevilor.

3. Sesizarea organelor de cercetare penala privind savarsirea unei posibile infractiuni de abuz in serviciu in legatura cu modalitatea de aprobare a transferurilor elevilor dupa repartizarea computerizata.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/ogwrnsk/5020082786/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu