characters characters

21 de premii pentru lotul olimpic al Romaniei la Olimpiada Internationala de Limba Rusa

13 iunie 2014    |   221 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tsakshaug/6868824932/


Lotul olimpic al Romaniei a avut o prestatie extraordinara, apreciata de organizatori si de toti participantii, obtinand 21 de premii, adica cele mai multe dintre echipele nationale prezente, la a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa. Competitia s-a desfasurat in perioada 6-11 iunie, la Moscova. Olimpicii romani au fost recompensati cu un Premiu de excelenta (cu punctaj maxim), sapte premii I, cinci premii II, patru premii III, un premiu I pentru concursul de interpretare creativa a unui text, un premiu II la concursul „Tanarul Orator" si un Premiu special pentru „Cel mai bun raspuns" la examenul oral si de analiza a textului.


Sofia Anamaria Fertadi
 (clasa a X-a, Colegiul National ,,Dragos Voda" din Sighetu Marmatiei) a cucerit Premiul de excelenta cu punctaj maxim, iar Mariana Cornei (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil" din Tulcea) a primit premiul I, premiul I la concursul de interpretare creativa si un premiu special pentru „Cel mai bun raspuns" la proba orala si analiza de text. Celelalte laureate cu premiul I sunt Iulia Haralambie (clasa a XI-a, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil" din Tulcea), Iuliana Petrov (clasa a IX-a, Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret" din Tulcea), Vasilica Ignat (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,,Ion Creanga" din Tulcea), Ionela Crina Hrini, (clasa a XII-a, Colegiul National ,,Dragos Voda" din Sighetul Marmatiei), Anfisa Lazar (clasa. a XI-a, Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga" din Braila) si Mihaela Rotaru (clasa a X-a, Colegiul National de Informatica ,,Spiru Haret" din Suceava).


Cu premiul II au fost distinse Cristina Negrub (clasa a XII-a, Colegiul National de Informatica ,,Spiru Haret" din Suceava), Cristina-Alexandra Silivestru (clasa a XI-a, Colegiul Economic ,,Delta Dunarii" din Tulcea), Ionela Taficiuc (clasa a XI-a, Liceul Tehnologic ,,Marmatia" din Sighetul Marmatiei), Valeria Trifanov (clasa a X-a, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil" din Tulcea), Corina Gurulea (clasa a IX-a, Colegiul Economic Administrativ din Iasi) si Maria Lisnic (clasa a IX-a Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu" din Bucuresti). Cristina Negrub a obtinut si premiul II la concursul „Tanarul Orator". Premiul III a fost inmanat urmatoarelor eleve: Ecaterina Trifanov (clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,,Ion Creanga'' din Tulcea), Alexandra Macsim(clasa a XI-a, Colegiul Tehnic ,,Nicolae Bacescu" din Falticeni), Laura Kazamon (clasa a IX-a, Liceul Teoretic ,,Ovidius" din Constanta) si Nicoleta Roxana Vlad (clasa a IX-a, Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu" din Bucuresti).


Olimpiada Internationala de Limba Rusa este o competitie care se desfasoara o data la 4 ani. La editia curenta, au participat 216 elevi din 30 de tari. Echipa Romaniei a fost reprezentata de 18 eleve (10 la limba rusa moderna si 8 la limba rusa materna), fiind condus de conf.dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Straine a Universitatii Bucuresti, presedinte al Asociatiei Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din Romania si prof. metodist Tamara Alistarh de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil" din Tulcea.


Probele obligatorii ale olimpiadei au inclus un proiect pe o tema impusa, un examen de cultura si civilizatie rusa, un examen oral de intelegere si analiza a unui text, conform nivelurilor de limba din grila europeana. De asemenea, au fost organizate doua concursuri facultative - interpretare creativa a unui text si discurs argumentativ pe teme impuse.


La ceremoniile de deschidere, respectiv de premiere, a participat si ambasadorul Romaniei in Federatia Rusa, domnul Vasile Soare, care i-a incurajat si felicitat pe olimpicii romani pentru rezultatele remarcabile reusite. Joi, 12 iunie, lotul olimpic a fost invitat la Ambasada Romaniei la Moscova, unde a primit felicitarile intregului colectiv al misiunii diplomatice. Ambasadorul Romaniei in Federatie Rusa, Vasile Soare, a laudat aptitudinile de limba rusa si buna pregatire a elevilor romani, precum si nivelul predarii acestei limbi in tara noastra, motive care au facut ca palmaresul Romaniei sa fie cel mai bogat dintre toate statele competitoarele.


Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu