characters characters

2012, fara titularizare: scolile isi vor alege profesorii

10 ianuarie 2012    |   1147 vizualizări
De anul acesta, profesorii nu vor mai sustine examenul de titularizare, ci vor avea examen doar la institutia pentru care vor sa predea.

Pentru a fi acceptat in invatamant, candidatul trebuie sa aiba diploma de licenta si de masterat. Daca trece de probele impuse de scoala angajatoare, candidatul va obtine un post de un an de zile, fiind supravegheat de un profesor mentor.

Concursul pentru ocuparea unui post in invatamant consta intr-o proba practica, prezentarea unui curriculum vitae si sustinerea unui interviu.

Articol complet: Realitatea.net

Comentează:
7 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    ionel    23.05.2012 - 12:24
    consider ca este o greseala.li se da mana directorilor sa taie si sa spanzure.sa nu uitam ca toti directorii de scoli sunt pusi de catre primarul din comuna.stiu concret cateva cazuri in care castig de cauza a avut nepoata primarului(sau o alta pila) in detrimentul unui profesor bun.exemplul elocvent este la scoala din satul Bucsoaia care apartine de orasul Frasin,judetul Suceava.directorul de acolo,fostul inspector Zlevoaca,a postat pe site-ul ministerului un post de matematica in ultimele doua zile din perioada in care trebuia sa fie afisat.persoana interesata sa ocupe acest post pe bune,fara pile sau bani (zlevoaca si-a facut o pensiune cu banii din spagi de la cadre deoarece a raspuns multi ani de cadrele din judetul suceava ) nu a reusit sa iasa cu nota buna de la inspectia condusa de numitul Ispasoiu ,metodist la o scoala din Gura Humorului.aia au facut ce au vrut,si-au batut joc de profesoara si au luat in deradere munca ei.partea mai ciudata e ca profesoara interesata de acest post a fost informata discret de catre cineva din scoala Bucsoaia ca "indiferent cat de mult o sa stie va avea nota mica ptr ca are directorul pe cineva".am inteles ca Zlevoaca ia circa 100 de milioane pentru un post la scoala condusa de el.oare chiar nimeni nu are cum sa stopeze asemenea nulitati sa faca ce vor ei din scolile noastre ? oare exministrul Funeriu,cand a crezut ca relaxarea decizionala de la nivelul scolilor este benefica,s-a gandit ca suntem o tara de hoti si de excroci,care nu face nimic altceva decat sa batjocoreasca pe cei care vor cu adevarat sa faca ceva ? oameni buni...examenul de titularizare la nivel de scoala este o gluma proasta.atat de proasta incat am impresia ca de acum incolo o sa fie o degringolada si mai mare in sistemul de invatamant romanesc,prin plasarea de non valori la catedrele scolilor.oare cineva se poate sesiza si sa incerce sa verifice hotiile directorului Zlevoaca de la scoala din Bucsoaia,jud.Suceava ??????
  • Ionescu Gabriela
    Ionescu Gabriela    23.01.2012 - 14:29
    In acest context, rolul conducerii scolii devine cel mai important in alegerea profesorilor. Avand in vedere ca finantarea scolilor va depinde de numarul de elevi, iar numarul elevilor inscrisi depinde de prestigiul institutiei, am putea sa credem ca directorii au tot interesul sa aleaga profesori competenti. Dar, ca in oricare alta situatie, este posibil ca lucrurile sa nu decurga astfel si ca multi profesori sa fie angajati din alte motive decat competenta profesionala.
  • Utilizator Anonim
    bogdan    22.01.2012 - 18:39
    o parere foarte proasta despre tot ce inseamna noua lege a educatiei.

    pilele au sansa sa functioneze la vedere nu mai e nici o constrangere.
    si asa era suficienta mafie in invatamant, nu stiu cat mai sunt dispusi
    profesorii sa istnghita?nu stiu cine mai are curajul sa devina prof.
    intr o asemenea tara ,cu asemenea legi ce se schimba mereu.
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    12.01.2012 - 07:27
    Daca directorul este inzestrat cu creativitate manageriala si independenta atitudinala in rezolvarea problemelor scolii( adica daca nu-i propus politic si pus pe capatuiala), isi va alege oamenii cei competenti (daca are de unde ): ,scoala merge bine , rezultate bune si prestigiul creste.Dar cum totul este dirijat de un primar(licentiat la Alexandia sau Ciorogarla..), te selecteaza dupa nivelul lui,sa vazi tata scoala si performante !
  • Utilizator Anonim
    Raileanu Vasile    11.01.2012 - 16:45
    va functiona si mai bine sistemul PILA deoarece dau examen toti si intra cine vrea directorul si cu primarul[in mediul rural ma refer]pentru ca atat timp cat ai un director ing.agronom cu mentalitate comunista care nu suporta sa fie criticat si un primar turnator la securitate nu stiu ce sanse mai au concurenti care deja s-au luat de guler cu ei ca nu au fost in stare sa aduca un invatator o jumatate de semestru din acest an scolar.Oricum invatamantul nu ma mai tenteaza dar sunt suparat ca nici macar parintii elevilor nu au putere deoarece le este pus pumnul in gura.Veniti sa vedeti cum 19 copii de la cls.I la cls.a-IV-a invata la comun cu o singura invatatoare si invata numai matematica si romana deorece invatatoarea nu are timp de toate materiile.Ce elevi vom scoate.
  • Utilizator Anonim
    Simo    11.01.2012 - 09:20
    Nu stiu cat este de bine, avand in vedere ca la noi, in sistemul de stat functioneaza foarte bine metoda "pile, relatii, cunostinte" si nu intotdeauna pregatirea si gradul de competenta. Si cred ca mai intervine si subiectivitatea angajatorului, care s-ar putea sa nu te angajeze daca nu-i place de "mutra" ta.
  • Utilizator Anonim
    Cristina    11.01.2012 - 09:02
    E foarte bine! In felul acesta scolile vor avea responsabilitatea profesorilor care predau acolo si nu vor mai putea spune ca trebuie sa se descurce cu ce au primit!