characters characters

2.000 de muzicieni Cantus Mundi au amplificat Festivalul International George Enescu cu 250 de noi evenimente conexe

24 septembrie 2019    |   347 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.


In perioada 31 august – 22 septembrie, vibratia Festivalului International George Enescu a fost extinsa în 31 de spatii neconventionale din Bucuresti, prin proiectul Orasul canta. 2.000 de coristi, instrumentisti si artisti din Programul National Cantus Mundi au conectat publicul meloman din capitala la universul sonor al editiei XXIV a Festivalului. Reuniti din 19 judete din Romania si din Chisinau (Republica Moldova), copiii si tinerii din reteaua Cantus Mundi au transformat orasul într-o imensa sala de spectacol, prin 250 de micro-concerte si recitaluri, care s-au desfasurat timp de 23 de zile în 6 parcuri, 5 muzee, 4 mall-uri si 16 cladiri de birouri.

“Orasul canta reprezinta o experienta Enescu incredibila, pentru ca în 31 de locuri din Bucuresti, indiferent ca au fost parcuri, muzee, centre comerciale sau de afaceri, 2.000 de copii si tineri au dus vibratia muzicala a Festivalului Enescu mai aproape de bucuresteni. A fost un superb efort al membrilor Cantus Mundi de a darui publicului frumusetea muzicii culte si de a-i conecta si pe cei care nu ajung în salile de spectacol la vibratia Festivalului International George Enescu”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin.

Orasul canta, proiect asociat Festivalului International George Enescu si derulat în premiera anul acesta, a fost un parteneriat socio-cultural prin care s-a încurajat consumul de muzica elevata, într-o maniera actuala si inedita. Oferind tuturor spectatorilor un spatiu de relaxare si evadare din cotidian, muzicienii au fost rasplatiti cu ropote de aplauze la finalul fiecarei reprezentatii.

Conex proiectului Orasul canta s-a desfasurat Cantus Mundi Unique Experience, un eveniment fara precedent în Romania. 20 de persoane, în grupuri de cate 5, au fost pe rand în lumina reflectoarelor, urcand pe scena din Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” pentru a urmari un show memorabil sustinut de „spectatori”: aproape 100 de interpreti, membri ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si tineri coristi din Programul National Cantus Mundi.

Mall-uri partenere: Promenada Mall, AFI Cotroceni, Mega Mall Bucuresti, Sun Plaza Muzee partenere: Muzeul National „George Enescu”, Muzeul National al Țaranului Roman, Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”, Galeria Galateca, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Parcuri partenere: Parcul Regele Mihai I al Romaniei – Herastrau, Parcul Circului de Stat, Parcul Unirii, Parcul Tineretului, Parcul Sebastian, Parcul Drumul Taberei – Moghioros

Parteneri media: Actualitatea Muzicala, AgentiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Catavencii, Ceasca de cultura, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio Bucuresti FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicala, Zile si Nopti Bucuresti

Orasul canta este un proiect dezvoltat de Programul National Cantus Mundi prin Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, cu sustinerea CBRE Romania si sub egida Festivalului International George Enescu 2019 ca program asociat acestuia. Orasul Canta este desfasurat de Cantus Mundi Bucuresti, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu