characters characters

Zece medalii, dintre care trei de aur, obtinute de elevii romani prezenti la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2015

13 iulie 2015    |   239 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

medalii
Olimpicii romani au cucerit zece medalii (trei medalii de aur, cinci medalii de argint si doua medalii de bronz), la a XXII-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 5 - 11 iulie, in Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federatia Rusa). Elevii romani au fost premiati la toate cele patru probe ale concursului: chimie, matematica, informatica si fizica.

Pe discipline, rezultatele sunt urmatoarele:

Chimieo medalie de aur cu punctaj maxim (Cristian Robert Raclea/clasa a XI-a/Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati) si doua medalii de argint (Maria Velicu/clasa a X-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti si Sabina-Giorgiana Firtala/clasa a XI-a/Colegiul National „Petru Rares” din Piatra-Neamt). Cristian Robert Raclea a fost medaliat cu aur si la editia precedenta.

Matematica: doua medalii de bronz (Andreea Dima/clasa a IX-a/Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti si Mihnea-Gabriel Doica/clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti). Din echipa de matematica a facut parte si Stefan Cristian Popa (clasa a IX-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti).

Informaticadoua medalii de aur (Darius Marian/clasa a XI-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti si Andrei Costin Oncescu/clasa a X-a/Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung Muscel), respectiv o medalie de argint (Vlad Mihai Rochian/clasa a X-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timisoara).

Fizicadoua medalii de argint (Iulian Robert Raveanu si Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti).

La editia din acest an au participat peste 150 de concurenti din 6 tari.

Lotul olimpic revine in tara luni, 13 iulie, ora 12:40 AM (ora aterizarii cursei Air Berlin 8272), pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu