characters characters

Concurs pentru cel mai bun profesor din lume. Premiul: 1 milion de dolari

08 noiembrie 2013    |   781 vizualizări
Anul viitor, profesorii din toata lumea se pot inscrie la o competitie internationala unde va fi desemnat castigator cel mai bun profesor, iar premiul este de un milion de dolari (620.000 de euro).

Detalii despre participarea la concursul pentru cel mai bun profesor din lume vor fi anuntate tot anul viitor, iar nominalizarile vor fi facute in luna martie, la Dubai, de catre Global Education ans Skills Forum, scrie BBC.

Iata calitatile unui cadru didactic de succes:

1. Profesorii de succes au asteptari ridicate
Cei mai eficienti profesori se asteapta la realizari deosebite de la elevii lor si nu se multumesc cu mai putin. Cand un profesor crede ca orice elev poate sa isi depaseasca limitele, copiii simt increderea sa in ei si sunt dispusi sa munceasca impreuna cu profesorul pentru a reusi acest lucru.

2. Profesorii de succes gandesc creativ
Cei mai buni profesori gandesc original, depasind limitele salii de clasa si limitele normelor sau programelor. Pe cat posibil, profesorii de top incearca sa faca din experienta de predare una interesanta si memorabila pentru elevi. Cauta cai prin care sa arate elevilor felul in care cunostintele ii ajuta in lumea reala.

3. Profesorii de succes sunt versatili si sensibli
Depasesc limitele propriilor nevoi, ramanand sensibili si atenti la nevoile celorlalti, elevi, parinti, colegi. Acest lucru poate fi o provocare, pentru ca fiecare om are nevoi diferite, dar cei mai buniprofesori reusesc sa joace cu gratie o multitudine de roluri in fiecare zi, fara a renunta sa fie autentici.

4. Sunt curiosi, increzatori si intr-o continua evolutie.
Sunt opusul imaginii profesorului cinic, lipsit de energie si rezistent la schimbare, care pare doar sa numere zilele pana la pensionare si orele pana la sfarsitul zilei de munca.

5. Sunt umani, asadar imperfecti
Cei mai eficienti educatori isi implica intreaga persoana in activitate. Asadar, se bucura de succesul elevilor, isi exprima compasiunea pentru parintii care au dificultati, impartasesc povesti din propria experienta de viata, rad la propriile greseli si nu le este frica sa fie “umani” in fata elevilor.

6. Profesorii de succes pun accentul pe bucuria de a invata si pe bucuria de a trai
Profesorii cei mai buni gasesc modalitati prin care invatarea devine distractiva, chiar si atunci cand e vorba de invatare serioasa. Nu se tem sa fie amuzanti in fata elevilor, pentru ca sunt capabili sa le capteze usor atentia.

Sursa: Eduicon.com

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    ARON VIRGINIA    12.11.2013 - 16:18
    Ma bucur ca s-a initiat un astfel de concurs.Oricine l-ar castiga sunt sigura ca-l va merita ,dar daca ar fi sa fie un professor roman nu pot sa nu nu spun ca va fi si bine venit.
  • Utilizator Anonim
    Monica    12.11.2013 - 11:34
    Daca intr-adevar va fi desemnat cel mai bun profesor din intreaga lumea cu siguranta isi va merita premiul,ba mai mult de-atat:).