Ghid pentru parinti: Cum pregatesti copilul pentru Evaluarea Nationala
Nu lasa succesul copilului tau in voia sortii:). Primul examen important din viata copilului tau se apropie: Evaluarea Nationala. Rezultatele bune nu vin fara efort, dar nici nu sunt imposibile. Il poti ajuta pe copilul tau sa se pregateasca pentru examen, pas cu pas, oferindu-i informatii pretioase despre tehnici de invatare eficienta, sfaturi pentru a “combate” amanarea si ajutandu-l sa faca fata stresului.
Iata ce cuprinde Ghidul de pregatire pentru Evaluarea Nationala:
- Mituri despre invatare
- Cum il motivezi pe copil sa invete
- Organizarea eficienta a programului zilnic
- Cum tinem in frau amanarea
- Tehnici de invatare eficienta
- Tehnici de memorare si curba uitarii
- Teama de nereusita. Cum ai incredere in tine mai mult
- Cum reactionezi cand copilul ia o nota mica
- Nu compara copilul tau cu alti copii
- Cum supravietuiesc parintii inainte de examen
- Cum il ajuti pe copil sa nu fie afectat de stresul colegilor inainte de examen
- Cele mai frecvente greseli pe care le fac elevii in timpul examenului
Asteptam sa ne spui si tu care sunt recomandarile pe care le-ai oferi parintilor copiilor care urmeaza sa dea un examen. Tu cum te pregateai pentru examene cand erai copil? Copilul tau ce metode de invatare foloseste?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Pregatirea pentru Evaluarea Nationala incepe din timp – asigura-te ca ii oferi copilului tau sprijinul de care are nevoie
Pregatirea pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a trebuie inceputa din timp. Este nevoie ca un copil sa inteleaga si sa invete notiunile predate la clasa, sa aplice acele informatii si sa rezolve exercitii pentru a se familiariza cu formatul si modul in care sunt structurate cerintele.
-
Halloween-ul - o sarbatoare din ce in ce mai cunoscuta in Romania
Luna octombrie pentru multi dintre noi este doar o luna in care facem tranzitia de la zilele calduroase, de vara, la cele friguroase, de iarna.
-
Stresul inainte de teze
Tezele si orice alt fel de evaluare a cunostintelor si abilitatilor inseamna pentru majoritatea copiilor o sursa de stres. Parintii pot deveni si ei coplesiti de stresul dinaintea tezelor, pentru ca isi doresc sa ii ajute pe copii, dar nu stiu intotdeauna cum sa faca acest lucru.
Adauga tu primul comentariu: