characters characters

VIDEO: Cum procedam la prima dictare a copilului

Propus de: SuntParinte.ro   |   15 octombrie 2010    |   13598 vizualizări

Varsta: 7 ani.

Copilul tau abia a invatat sa scrie, iar tu probabil esti nerabdator sa verifici ce a invatat si cat de bine stie sa scrie. Sau poate vrei sa il pregatesti pentru prima dictare pe care urmeaza sa o dea la scoala. 
 
Inainte de a incepe dictarea, te gandesti cu siguranta ca ii va fi mai usor daca rostesti cuvintele pe litere sau pe silabe, pentru ca abia a invatat sa scrie. De aceea, procedezi in acest mod, convins fiind ca il ajuti pe copil sa isi exerseze abilitatea de a scrie.
 
 
 
In ce masura il ajuta pe copil aceasta metoda de dictare?
Am intrebat-o pe doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala Nr 10 “Maria Rosetti”, din Bucuresti. Iata ce ne spune:






Spune-ne si noua cum ai procedat cand ai dat prima dictare copilului tau.
Iti recomandam sa descoperi setul de manuale si caiete INTUITEXT pentru clasa I
Vor fi de un real ajutor pentru copilul tau, la clasa si acasa.
 


Vrei sa afli mai multe detalii despre clasa intai? Urmareste si alte materiale video pe aceasta tema in sectiunea Cadrele didactice recomanda.

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    LAURA BOAMFĂ    03.11.2010 - 10:34
    Foarte mulţi părinţi fac greşeli la dictarea cuvintelor sau propoziţiilor acasă. Apoi vin şi afirmă că al lor copil se descurcă foarte bine acasă, doar la şcoală nu ştie. Aici trebuie părintele să -şi pună întrebări: de ce acasă da şi la şcoală nu? Părinţii pierd din vedere obiectivele unei dictări, ţinta de atins, care este mult mai lungă decât momentul dictării. Copilul trebuie să ajungă să scrie cuvinte, propoziţii, texte întregi şi colaborarea cu cadrul didactic este foarte importantă. Răbdare multă şi totul va decurge bine!
  • Utilizator Anonim
    brebenel10    15.10.2010 - 18:53
    Nu cred ca doar dictarea - cu tot ce presupune aceasta ca mod de lucru - sa rezolve problema scrierii corecte. Se pierde din vedere ca acest demers poate sa devina extrem de neplacut daca textul nu urmareste decat dezvoltarea deprinderii de a scrie corect folosind cuvinte al caror sens elevii nu il cunosc (ex: gherghef)sau repetand cu incapatanare aceleasi cuvinte - pana cand copilul reuseste sa le scrie corect. Mult mai placut ar fi acest demers daca elevii ar fi incurajati sa gaseasca cuvinte potrivite temei de lucru si sa le propuna la dictare.
  • Valentina Cretan
    Valentina Cretan    15.10.2010 - 16:40
    Clar si la obiect ne prezinta doamna invatatoare prima dictare de acasa. Parintele mai poate primi de la invatatoarea propriului copil si alte lamuriri, cum ar fi ritmul unei dictari sau faptul ca nu se repeta cuvantul/propozitia in timp ce copilul tocmai scrie. Nu trebuie sa stam aproape de copil si sa comentam in timp ce scrie. Discutiile se fac la finalul dictarii. Spor la lucru si rabdare!

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe