characters characters
Caciula 2 Ioana 16 ian 2013

Cum diminuam atitudinile necuviincioase ale elevilor fata de cadrele didactice?

Propus de: Caciula 2 Ioana   |  

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Un sondaj de opinie recent ne arata ca aproape 30% dintre profesori afirma ca se confrunta cu atitudini necuviincioase ale elevilor lor. Din nou apare aceasta problema foarte actuala a scolii romanesti, legata de respectul elev-profesor si de comportamentul elevilor. Ce credeti ca trebuie schimbat in scoala pentru ca atitudinile necuviincioase ale elevilor sa fie diminuate? Cum reactionezi ca parinte daca un profesor iti spune ca cel care a avut o atitudine nepotrivita fata de el a fost copilul tau?

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • ana maria

    ana maria 09 iun 2014 18:58

    Parerea mea este ca totul incepe de la educatie dar si de la felul in care incepi sa iti tratezi copilul si nunumai. Ceea ce ii oferi din punct de vedere material are clar o influienta pozitiva sau negativa asupra copilului. consider ca ar trebui ca acesta sa fie constient de la varste fragede de faptul ca el nu le are pe toate pt ca este burivul pamantului ci pentru ca parintii lui muncesc pt toate acestea si  intr-o zi va face si el la fel. de exemplu, sunt multi oamenu potent financiar care pt a modela caracterul copilului lor ii duc in spitale pt a vedea copii de aceias varsta cu ei care au greutati si se confrunta cu boala sau copii care sufera de foame doar pentru ca nu au avut acelas noroc ca si el. eu as face la fel cu copilul meu. Asadar totul porneste de la educatie si de la cum ii prezinti realitatea copilui tau, de la cum sa stii sa ii provoci compasiunea si respectul, asa acesta nu va avea un comportament vulgar cu oamenii din jurul lui, implicit cu cadrele didactice .

  • luminitabostan

    luminitabostan 18 ian 2013 19:54

    Cred ca o influenta considerabila asupra copiilor o are atitudinea parintilor fata de scoala si fata de cadrele didactice.Daca parintele acasa face comentarii in care denigreaza in fata copiilor sistemul educational si subapreciaza pregatirea sau comportamentul profesorilor,nu trebuie sa ne surprinda ca nu mai exista nici o urma de respect in comportamentul copilului respectiv.Libertatea excesiva din zilele noastre atat in ceea ce priveste limbajul ,cat si ca gesturi si atitudini duce la o dezordine completa in care personajele principale nu pot fi fericite in lipsa oricarui respect elementar.Poate este momentul in care trebuie sa intelegem ca modelul de societate occidental nu este cel mai bun pentru noi ,pentru ca incepem sa ne confruntam tot mai frecvent cu acelasi gen de alienare ca in tarile vestice si din pacate ,cel mai mult au de suferit tinerii,cu personalitatea inca insuficient conturata.Desigur ,nu trebuie ajuns la o displicina excesiva,totul trebuie facut cu masura si inca o data as vrea sa atrag atentia parintilor : petreceti mai mult timp cu copiii dumneavoastra, incercat sa-i cunoasteti mai bine, sa le fiti mai apropiati.In goana noastra dupa castigul financiar si dupa acel "mai bine" uitam ca ,de fapt, locul nostru este ACASA ,iar banii si cadourilor nu pot suplini lipsa parintilor.INTOARCETI-VA ACASA!

  • clarissa33_sp

    clarissa33_sp 17 ian 2013 17:32

    Cred ca e inevitabil ca aceste situatii sa apara, oricat de mult ar incerca profesorii sa le evite. In orice clasa exista cel putin un elev care sa provoace probleme.Consider ca revine profesorului datoria de a face fata situatiei in asa fel incat situatia sa nu devina un conflict, verbal sau fizic. Cred ca ar fi interesant ca atat cadrele didactice, cat si elevii (de la cele mai mici varste, din gradinita chiar) sa invete sa comunice lucrurile care ii deranjeaza intr-un mod care sa nu fie agresiv. Multi copii devin obraznici fata de parinti sau profesori pentru ca e singura modalitate prin care sunt ascultati sau prin care isi pot exprima revolta/nemultumirea.. Cand profesorul tipa la elevi, ii insulta, ii disciplineaza prin pedepse, e normal sa apara si reactii "necuviincioase" din partea copiilor. La fel se intampla si cand adultul (parinte sau profesor) este prea permisiv...

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe