Cum economisesti bani la cumparaturile pentru noul an scolar
Modalitati prin care economisesti bani cand faci cumparaturile pentru noul an scolar
1. Cumpara strictul necesar pentru prima zi de scoala. Asta inseamna un costumas dragut cu care sa faca cunostinta in prima zi cu cadrul didactic si ceilalti colegi. Pe langa asta trebuie sa te gandesti la achizitionarea unui ghiozdan pentru cel mic. Si aici piata este foarte diversificata, iar tipurile de ghiozdane difera atat ca design, functii, dar si pret. Poti alege unul care sa fie suficient de incapator pentru caiete, carti si blocul de desen, insa ai grija ca ghiozdanul gol sa nu fie prea greu. Imagineaza-ti cum va suporta greutatea ghiozdanului plin, copilul tau, un intreg an scolar. Referitor la caiete si restul rechizitelor cel mai bine ar fi sa astepti prima intalnire cu cadrul didactic.
2. Discuta cu invatatorul copilului tau. Acesta iti poate oferi o lista intreaga de materiale de care copiii vor avea nevoie in noul an scolar si poate oferi chiar sugestii cu privire la magazinele cele mai potrivite pentru astfel de cumparaturi.
3. Fa inventarul rechizitelor pe care le ai acasa. Este posibil sa fi ramas de anul trecut creioane, caiete sau coperte nefolosite. Este bine sa te uiti cu atentie in locurile in care pastrezi lucrurile pe care copilul nu le mai foloseste, pentru ca ai toate sansele sa gasesti mici comori.
4. Foloseste tehnica handmade. Asta inseamna ca ai putea sa realizezi din materiale reciclate, coperte pentru carti si caiete. Vei economisi niste banuti avand in vedere ca nu le vei mai cumpara din magazin. Daca ai niste folii acasa, hartie de cadouri sau staniol de la ciocolata ori buchete de flori pastrate de-a lungul timpului, poti crea adevarate coperti de carte, cu un design unic si care cu siguranta vor fi apreciate de ceilalti si vor atrage atentia.
5. Stabileste un buget inainte de a merge la cumparaturi pentru scoala. In acest mod vei avea o perspectiva oarecum clara asupra banilor pe care ii ai la dispozitie. In plus, stabileste prioritati. Ce anume este cel mai important? De ce are nevoie urgenta copilul tau? Care sunt rechizitele pe care le va folosi in primele zile de scoala?
6. Discuta despre bani cu copilul tau. S-ar putea sa ai parte de o multime de mofturi atunci cand vine vorba sa cumperi cele necesare pentru scoala. Copilul tau va tinde sa isi aleaga ghiozdanul cu cel mai trendy aspect, doar pentru ca stie ca asta vor si ceilalti copii. Va dori acuarele sau creioane speciale, insa e bine sa ii explici din timp ce inseamna gestiunea banilor. Poti sa ii propui sa economiseasca din banii de buzunar si sa isi cumpere ulterior, ajutat si de tine, desigur, ultimele rechizite care nu sunt neaparat necesare, ci mai degraba o dorinta a copilului.
7. Ia in considerare cumparaturile online. Exista o serie de site-uri care vand rechizite pentru inceputul anului scolar. Le poti vizita, pentru a vedea care sunt preturile si ofertele lor, iar daca sunt mai ieftine decat in magazin, tocmai ai gasit o modalitate de a economisi banii.
A economisi nu e deloc usor, insa deseori e necesar pentru a putea sa ne permitem ulterior, alte cheltuieli ce ne vor aduce un plus de placere. Tu cum ti-ai propus sa economisesti bani in toamna aceasta?
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Educatia costa. Acum ai solutii gratuite pentru copilul tau din clasele I-IV
Scoala online, teme, serviciu, treburi de ale casei. In concluzie: foarte multe griji care se rasfrang asupra ta ca parinte. Printre cele mai mari este ca educatia copilului tau, datorita contextului actual, va avea de suferit.
-
De ce sa fii voluntar in educatie
Ce pierdem ca societate daca nu ne implicam in educatia copiilor care au nevoie de ajutor si cum poate contribui fiecare dintre noi pentru a imbunatati educatia in Romania.
-
Experienta de profesor voluntar. Educatia: un lux in tara noastra 6
Nu sunt in urma pentru ca nu vor sa invete sau pentru ca sunt lenesi, rasfatati, nu sunt acolo din cauza parintilor care nu s-ar ocupa de ei. Nu. Sau, cel putin, nu toti.
Adauga tu primul comentariu: