Articole
-
Alaptarea bebelusului
Una dintre temerile mele mari legate de a fi viitoare mamica se referea la alaptarea bebelusului.
-
Primele zile acasa cu bebelusul
Abia cand am ajuns acasa am realizat faptul ca viata noastra s-a schimbat radical si ca un ghemotoc de om depinde cu totul de noi.
-
De la ce varsta au nevoie bebelusii de apa si ce este bine sa stii despre acest subiect
Organizatia Mondiala a Sanatatii alaturi de Asociatia Americana de Pediatrie contraindica administrarea de apa in primele 6 luni de viata. Pana la aceasta varsta, hidratarea este asigurata de laptele matern sau de formulele de lapte de praf.
-
Cinci motive pentru a ramane calm cand bebelusul plange
Plansul bebelusului poate fi una dintre sursele de stres majore pentru parinti, pentru ca trezeste in acestia nevoia de a-l proteja pe copil cu orice pret, de orice suferinta. Cand vine vorba de plansul bebelusului, cel mai important aspect este calmul parintelui.
-
Respiratia nou-nascutului si a bebelusului. Ce este normal si ce ar trebui sa te ingrijoreze
Cum respira nou-nascutul si ce ar trebui sa te ingrijoreze la acesta?
-
Reflexele bebelusului
Reflexele sunt reactii care apar in mod automat la stimulare: anumite senzatii sau miscari vor produce raspunsuri musculare specifice. Iata care sunt cele mai frecvente reflexe intalnite la nou-nascut si bebelus.
-
Comportamentele normale ale nou-nascutului si bebelusului in primul an de viata
Unele reflexe, miscari sau comportamente ale nou-nascutului si bebelusului ii pot speria pe parinti. Iata care sunt cateva dintre comportamentele normale ale bebelusului si pana la varsta de 18 luni.
-
Cand si cum il ajuti pe copil sa renunte la biberon
De ce este bine pentru copil sa incepi sa elimini biberonul inainte de varsta de un an.
-
Beneficiile alaptarii pentru bebelus si pentru mama
Toate studiile arata ca alaptarea are numeroase beneficii pentru bebelus si pentru mama, dar si, indirect, pentru societate si economie.
-
Trei lucruri pe care le pot face bunicii pentru o relatie mai buna cu nepotii
Aparitia primului nepot aduce nu doar schimbari privind identitatea („Nu mai sunt doar parinte, am devenit bunic/a!”), ci, in cazul bunicilor care ajuta la cresterea copiilor, si in programul zilnic si in prioritati.