Ajuta-l sa invete usor
In clasele primare copilul oboseste repede, se concentreaza putin timp si nu-si poate mentine atentia si rabdarea. Motivatia pentru invatat poate sa scada, iar copilul isi pierde entuziasmul fata de scoala. Ce solutii poti gasi ca parinte pentru a-ti ajuta copilul sa invete mai usor, atat in clasele primare, cat si mai apoi, in anii de gimnaziu?
Programul zilnic
Pe tot parcursul anului scolar copilul trebuie sa fie "in priza". Cu atat mai mult cand programul se aglomereaza cu lucrari si teze. In tot acest timp el trebuie sa se concentreze, sa fie atent in clasa, sa invete, sa aiba prieteni dar sa faca si activitati extrascolare precum dans, muzica, desen sau sport si sa ii ramana timp de calculator si televizor. Cam multe pentru un copil, nu-i asa?
Ajuta-l sa aiba un program bine stabilit si echilibrat care sa includa atat scoala cat si activitatile recreative, sportul si intalnirile cu prietenii. Ai in vedere ca spre sfarsitul zilei sa se ocupe de activitati care ii solicita mai putin capacitatea de concentrare si efortul fizic. Construiti impreuna un plan cu programul lui zilnic care sa cuprinda toate activitatile. Il va ajuta sa se organizeze mai bine. Fie ca deseneaza de mana planul lui zilnic sau il face la calculator, nu uita sa-l afisezi intr-un loc vizibil. Daca reuseste sa se tina de program, recompenseaza-l la sfarsitul saptamanii.
Atentia
Ajuta-l sa-si educe atentia prin jocuri de intrecere de genul: cine observa cele mai multe culori in camera, cine descopera cele mai multe greseli intr-un text, cine raspunde corect la cele mai multe intrebari pe un fond muzical. Poti apela si la jocuri educationale pe calculator care il ajuta pe copil sa invete prin joc facand asocieri intre obiecte si notiunile matematice. Recomandare: Roaga-l ca in timp ce deseneaza sau se uita la televizor sa iti povesteasca cum a fost la scoala. Nu uita sa-l recompensezi pentru fiecare activitate.
In cadrul platformei ScoalaIntuitext.ro, copiii din clasele primare vor intelege mai bine notiunile predate la ore, vor exersa materia scolara si isi vor antrena mai bine atentia, memoria, rabdarea.
Rabdarea
In clasa I si a II-a copiii isi pierd repede rabdarea si de multe ori au probleme in a sta in banca tot timpul orei. Recomandare:Ajuta-l sa exerseze acasa jucand spre exemplu „statuile” – joc in care cel care sta nemiscat sau tacut o anumita perioada de timp castiga. Nu uita de sport. Il va ajuta sa isi consume energia si va creste sanatos.
Citeste articolul in continuare: Capacitatea de concentrare, motivatia si competitia
*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/darkdwarf/11057045536/
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
Cum invata copiii perseverenta
Perseverenta si capacitatea de a depune efort in mod consecvent sunt abilitati mai importante decat inteligenta si talentul cand vine vorba de succes pe termen lung. Cum le putem dezvolta la copii?
Comentează: