Activitati de vara pentru sanatatea emotionala
Vara este anotimpul ideal pentru a te conecta cu natura si pentru a-ti reincarca bateriile de energie si bunastare emotionala. Iata cateva activitati de vara pentru sanatatea emotionala pe care ti le propunem.
Citeste si:
Starea de bine a parintilor in vacanta de vara
Cum pot avea parintii mai mult timp pentru ei insisi in vacanta de vara
Plimbarile in natura, drumetiile sau plimbarile pe plaja sunt ideale pentru a te deconecta de la agitatia de zi cu zi si pentru a-ti reduce stresul si anxietatea si a dobandi o stare de calm.
Meditatie si yoga in aer liber, fie intr-un parc sau un intr-un loc linistit din gradina sau pe balconul tau. Acestea iti vor oferi o stare de liniste si echilibru interior sit e vor ajuta sa traiesti momentul prezent.
Inoata sau practica sporturi acvatice. Apa in general ajuta la eliberarea endorfinelor si crearea unei stari mentale de bine. Poti apela si la caiac sau pur si simplu poti pluti pe o saltea, pe un rau, lac sau intr-o piscina.
Petrece timp in gradina cultivand flori sau legume, ingrijindu-le sau prin amenajarea unui colt verde numai pentru tine. Aici poti citi sau medita si astfel te vei relaxa mai usor.
Descopera-ti inclinatiile artistice. Picteaza, deseneaza, fotografiaza sau creeaza colaje cu elemente din natura.
Citeste in aer liber, intr-un hamac sau pe un sezlong, asculta muzica si danseaza pe iarba. In acest mod te vei elibera de tensiune si iti vei creste dozele de energie pozitiva.
Alege campingul la final de saptamana sau iesirile la cort, in natura, cu un foc de tabara. Aduna aproape familia si prietenii si in acest mod iti vei intari si relatiile sociale crescandu-ti sentimentul de apartenenta.
Alege excursii scurte si city break-uri pentru a vizita locuri noi. Vei iesi din rutina de zi cu zi si te vei simti mai bine.
Fa voluntariat in comunitatea din care faci parte, implica-te in proiecte de mediu sau in activitati cu copii sau varstnici.
Toate aceste activitati de vara te vor face sa te simti mai bine din punct de vedere emotional, dar iti vor oferi posibilitatea de a crea amintiri placute cu cei din jur.
*Sursa foto: Freepik.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
De ce este necesara tristetea
Desi traim intr-o lume in care se promoveaza succesul, iar multi copii cauta doar sa obtina beneficii materiale, in realitate, tristetea este cea pe care o simtim cel mai des, iar asta nu este un lucru rau. Atat adultii, cat si copiii au nevoie sa simta din cand in cand tristetea ca si emotie.
-
Momentele mici de bucurie - de ce sunt importante pentru echilibrul emotional
Ti s-a intamplat ca privind un apus de soare, sa ramai fermecat de imagine? Sunt momente in care te opresti din ce faci pentru a-ti privi copilul cum rade si simti recunostinta intensa pentru familia ta? Astfel de clipe de incantare, momente scurte de bucurie intensa poarta numele de ”glimmers”, sau momente de bucurie pura.
-
Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii
In momentele in care suntem tensionati, mintea noastra isi imagineaza cele mai rele scenarii ceea ce ne acutizeaza starea de rau pe care o simtim. Totusi, exista exercitii simple care ne pot ajuta sa ne recastigam controlul asupra propriilor ganduri.
Adauga tu primul comentariu: