U.E. pe intelesul elevilor din clasele primare
In clasele primare, copiii invata foarte multe lucruri din diverse domenii, astfel ca baza lor de cunostinte se largeste. Iti propunem sa ajuti si tu acest proces de invatare prin oferirea de informatii despre Europa si despre Uniunea Europeana.
Cum il poti invata pe copil despre Uniunea Europeana?
1. Vorbeste-i despre ce inseamna Uniunea Europeana si care sunt domeniile in care s-a incercat implementarea unor noi politici pe care toate tarile membre ale Uniunii sa le poata aplica. Aici vorbim de actiuni pentru protejarea mediului inconjurator, a climei, masuri pentru protejarea animalelor si a plantelor, promovarea voluntariatului, a unei alimentatii sanatoase, programe de ajutorare a copiilor din centre de tip familial etc. De asemenea, nu ezita sa folosesti harta atunci cand ii vorbeste despre felul in care a aparut Uniunea Europeana. Daca cel mic este pasionat de calculator, il poti invata despre Europa si despre uniune, iti recomandam Geografie Clasa a IV-a- Romania si Europa. Cu ajutorul acestui produs, copiii pot studia harta interactiva administrativ-teritoriala a Europei, harta fizico-geografica a Europei, harta Uniunii Europene (unde sunt marcate tarile care fac parte din UE cu 3 culori diferite, in functie de valul de aderare). In plus, produsul contine informatii utile cu privire la formarea UE, sediul UE, cate state fac parte in prezent din UE, momente importante din istoria UE, scopul si obiectivele UE, toate pe intelesul copiilor.
2. Joaca un joc simbolic cu copilul tau. Poti utiliza jucarii si masinute, papusi care ajung in situatii in care au nevoie de ajutor. Spre exemplu, va puteti juca de-a pompierii, de-a politistii, sau de-a ambulanta. Prin aceste jocuri, arata-i copilului cum poate reactiona in situatii limita si invata-l numarul unic, european care trebuie format in astfel de situatii:112.
4. Invata-l sa spuna cateva cuvinte in diferite limbi vorbite in tarile din Uniunea Europeana. Spre exemplu, salutul: „Buna dimineata!”, „Buna ziua!”, „Buna seara!”, „La revedere!”, „Numele meu este…” si intrebarea ”Ce faci?” ar putea fi cu usurinta invatate de catre copilul tau. Incepe cu limbile latine pentru ca ii va fi mai usor sa invete, iar ulterior poti sa treci la celelalte. Astfel, il poti ajuta sa isi descopere interesul pentru o limba sau alta si poate fi chiar ocazia cu care sa decideti sa invete o noua limba straina, daca isi doreste acest lucru. Pentru a afla mai multe detalii interesante despre limbile vorbite in tarile Uniunii Europene, puteti rezolva impreuna urmatorul test pentru copii: Europa.eu.
6. Cautati informatii despre cele mai importante personalitati care provin din tarile membre ale Uniunii. Puteti realiza impreuna un album cu acestea, decupand fotografii si scriind cateva randuri despre realizarile fiecaruia. Incearca sa alegi domenii cat mai variate (cercetare, muzica, medicina, cinematografie, arte plastice etc), pentru a–i oferi copilului o imagine cat mai completa.
Poti gasi mai multe informatii pentru copii accesand linkul Europa.eu
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
7 obiceiuri zilnice care ii ajuta pe copii sa invete
Obiceiurile zilnice bune sunt cele care ii ajuta atat pe copii, cat si pe adulti sa aiba performante si sa se simta impliniti din toate punctele de vedere.
-
Anul Nou. Cinci obiceiuri noi de invatare pentru copilul tau
Inceputul anului nou poate fi o ocazie perfecta pentru a vorbi cu copilul tau despre felurile in care isi poate imbunatati rezultatele scolare. Iata cinci obiceiuri de invatare eficienta pe care le poate dezvolta in acest an.
-
De ce e importanta invatarea in vacanta de vara
Cinci motive pentru care este benefic sa introduci invatarea in programul de vacanta al copilului.
Adauga tu primul comentariu: