Trucuri istete ca sa-ti faci copilul sa manance fructe
*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/usdagov/8412940480
Copilul tau stramba din nas la fructe? Iata cateva ponturi care-l vor face sa-si schimbe parerea.
De ce „nu”?
Copiii de refuza sa manance fructe pentru ca nu sunt obisnuiti cu ele. Nu le-au fost introduse in canitate suficienta, in alimentatie, atunci cand erau mici, in etapa de diversificare - iar acum le accepta mai greu. Gusturile lor sunt deja formate – iar prichindeii sunt mai greu de dus cu zaharelul.
Retete „de camuflaj”
Ideea este sa „maschezi” fructele in preparate care ii fac placere – sucuri proaspete, facute in casa, inghetate, milk shake-uri, tarte.
Citricele pot fi servite sub forma de sucuri proaspete, indulcite cu miere. Piersicile, caisele, bogate in fibre si betacaroten, pot sa fie „mascate” in compoturi sau tarte. Caisele, la fel si prunele confiate s-ar putea sa fie foarte apreciate de catre micutul mofturos. Capsunile, zmeura, afinele sunt acceptate cu usurinta atunci cand le amesteci cu branza dulce si adaugi putina miere (nu le servi cu zahar, e calea sigura catre carii!). Iar merele la cuptor, cu stafide si scortisoara, nu vor fi refuzate nicicand de odorul tau!
Decoruri din fructe
Nu uita sa decorezi deserturile preferate cu ajutorul fructelor. Foloseste-ti imaginatia si „compune” personaje haioase din bucatele mici si colorate de fructe. Nu uita ca o inghetata din iaurt in care ai adaugat fructe proaspete e mai buna ca orice alt produs din comert.
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Cand copilul nu sta la masa
In primii 3 ani de viata, este naturala tendinta celor mici de a se agita in jurul mesei in loc sa stea asezati linistiti sa manance.
-
Mic dejun à la Chef Mirela Ivascu: Omleta coapta cu legume si branza perlata
Chef Mirela Ivascu, a creat in exclusivitate pentru SuntParinte.ro retete de mic dejun sau de ce nu, cina, pentru parinti ocupati dar implicati si copii cu pofta de nou mereu.
-
9 beneficii ale cinei in familie
Copiii care iau frecvent cina in familie au un echilibru emotional mai bun si un risc mai scazut de comportamente de risc precum consumul de alcool sau droguri.
Adauga tu primul comentariu: