characters characters

"Toddlerul meu nu adoarme usor!"

Iata 4 trucuri pentru somnul copilasului tau!

05 aprilie 2019    |   1105 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani, 0 - 18 luni, 19 - 36 luni.




Numai un parinte te poate intelege in momentele in care declari: ce greu a adormit!

Si tu esti obosit, copilul este agitat, surescitat si observi clar ca mintea si corpul lui ar vrea sa ia o binemeritata pauza, insa totul ti se pare ca ia forma unei lupte.

 

Ca parinte, una dintre cele mai mari provocari la care te poate expune acest rol este cea legata de somnul bebelusului sau toddlerului tau. Problemele care pot aparea din acest punct de vedere sunt in masura chiar sa estompeze din bucuria si emotiile pozitive asociate cu aparitia pe lume a copilului tau sau cresterea lui. Mona Ciurezu, Psiholog si Specialist in Somnul copilului si adultului, bebedoarme.ro

 

In mod normal, timpul de adormire este de 20 de minute, dar auzim din ce in ce mai des multi parinti care spun ca ai lor copii adorm mult mai greu decat atat.

 

Care sunt totusi solutiile?

 

Am intrebat-o pe Mona Ciurezu, Specialist in somnul copiilor si adultilor care sunt totusi variantele in caz de refuz al somnului, cum poate adormi mai repede si care este atitudinea pe care trebuie sa o avem.

 

 

  1. Fa intuneric la somnul de zi, mai ales daca micutul tau este genul curios, care ramane conectat la ce este in jur si ii este greu sa se deconecteze. Vei scurta, astfel durata adormirii si vei creste sansa readormilor la somnurile de pranz.

 

 

  1. Ajuta-ti copilul sa isi exprime emotiile în timpul zilei. Nu incerca sa ii opresti plansul cu suzeta, nu folosi jucarii sau alte lucruri pentru a-i distrage atentia, ci mai degraba fii alaturi de el indiferent de emotia pe care o traieste, lasa-l sa o traiasca si sa se opreasca in momentul cand a terminat de refulat tot ce avea de refulat.  

 

 

  1. Verifica daca nu cumva exista un discomfort care afecteaza somnul: apnee de somn, reflux, intolerante, alergii, dermatite sau alte probleme medicale.

 

 

Ce faci cand bebe totusi nu doarme?

 

Exista si situatii cand nu poti face toate lucrurile de unul singur. Daca nu gasiti calea potrivita, iar somnul copilului ajunge sa influenteze nu doar starea sa de spirit, ci si echilibrul intregii familii, cel mai bine este sa apelezi la ajutor specializat.

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Lipsa somnului la proaspetii parinti
    Cum pot face fata proaspetii parinti somnului insuficient
    27 mai 2021   

    Bucuria de a avea un copil este insotita in cele mai multe cazuri de o lipsa de somn puternica si oboseala fizica acumulata. Unii bebelusi au un somn indelungat si linistit in timpul noptii, in timp ce altii se trezesc des, plang, adorm cu dificultate si perturba somnul parintilor.

  • Somnul la bebelusi
    Somnul la bebelusi
    13 octombrie 2020   

    Mai ales in primele luni de viata, somnul bebelusului nu este chiar asa cum ne imaginam noi.

  • Ritualul de seara la copii
    Ritualul de seara la copii: Inca o poveste! 
    29 noiembrie 2019   

    Povestile au rolul lor bine stabilit in dezvoltarea copiilor, insa ce te faci cand povestea de seara il entuziasmeaza atat de mult pe copil incat somnul acestuia „zboara”, iar el mai cere o poveste? Si apoi inca una si inca una...Pana cand ora de culcare se amana mai mult decat ti-ai dori?

Mai multe