characters characters

Taberele urbane de dezvoltare creativa

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 iunie 2013    |   1384 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

In vara aceasta va invitam cu drag la taberele urbane de dezvoltare creativa! Alaturi de noi, copiii vor avea ocazia sa se miste si sa danseze creativ la grupul "Joaca si Corp"; vor deschide usi catre alte culturi la grupul "Diferit si La fel"; vor inventa si confectiona papusi la grupul "Papusi si Personaje"; isi vor accesa potentialul creativ la grupul "Transforma creativ" si vor explora multiple maniere de expresie la grupul "Ma joc istet!".





1. Descrieti-ne oferta dumneavoastra de scoli de vara.
Taberele urbane de Dezvoltare Creativa se vor desfasura la sediul Clubul Meu, bulevardul Lacul Tei, nr. 65 si in Parcul Circului, Bucuresti.

Preturi:
Grupurile “Diferit si La fel”, “Joaca si corp”, “Transforma creativ” si “Ma joc istet!”: 550 lei
Grupul  “Papusi si personaje” :  650 lei.
In acest pret este inclusa masa de pranz, doua gustari si materialele de lucru.

Perioada de desfasurare:
Timp de patru sau cinci zile, de la 9.00 la 17.00, copiii vor avea ocazia sa exploreze temele propuse si sa se joace din plin!
Grupul “Diferit si la fel”: 1 – 4 iulie, 2013
Grupul “Joaca si corp”: 15 – 18 iulie, 2013
Grupul “Papusi si personaje”: 5 – 9 august, 2013
Grupul “Transforma creativ”: 12 – 15 august, 2013
Grupul “Ma joc istet!”: 19 – 22 august, 2013

La taberele urbane de dezvoltare creativa pot participa copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.
La fiecare tabara urbana poate participa un numar limitat de copii, si anume 10, deoarece acesta este numarul optim pentru a desfasura activitati de dezvoltare personala de grup.
Parintii interesati pot solicita o intalnire prealabila, gratuita la cabinetul nostru pentru a ne cunoaste.

2. Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii in aceasta scoala de vara?
Tabara de joaca “Diferit si la fel”
Isi propune sa ajute la deschiderea catorva usi catre alte culturi diferite de cultura noastra. Ne dorim ca cei mici sa poata privi cu flexibilitate ceea ce este diferit de ei insisi, iar acest lucru ii poate ajuta la a se privi pe sine cu mai multa acceptare si toleranta.
De-a lungul celor patru zile, copiii vor putea intra pe taramul altor culturi prin desen, pictura, colaj, modelat, povesti, dans si teatru. Impreuna, vom incerca sa descoperim valorile, traditiile si obiceiurile altor culturi, ceea ce este comun si diferit intre cultura noastra si celelalte. Aceasta calatorie va fi una dinamica, de explorare prin joc a traditiilor si obiceiurilor.

Tabara urbana “Joaca si Corp”
Isi doreste sa ajute la dezvoltarea armonioasa a corpului copilului tau. Prin intermediul jocului vom lucra asupra urmatoarelor trei arii:
-  Simturile mele: explorarea lumii folosindu-ne de cele cinci simturi
- Imi place corpul meu: intarirea unei imagini corporale pozitive
- Ma misc si explorez: coordonarea miscarilor, dezvoltarea flexibilitatii si echilibrului, constinetizarea corpului social ce se misca printer ceilalti.
De-a lungul celor patru zile, copiii vor avea ocazia sa participe la jocuri de explorare tactila a diverse materiale si texturi, jocuri de explorare vizuala si fantezie ghidata, jocuri de explorare auditiva si vocala, jocuri de explorare olfactiva si jocuri de explorare a dimensiunii corporale prin dans si miscare.

Tabara urbana “Papusi si personaje”
Timp de cinci zile, copiii vor avea ocazia sa inventeze si sa isi construiasca propriile papusi. Vor invata sa faca un tipar, sa traseze si sa decupeze dupa contur, sa deseneze in oglinda, sa insaileze papusile, sa le umple cu vatelina si la final sa le accesorizeze. La final, fiecare copil va avea propria familie de papusi. Pornind de la personajele create de ei vom explora aceasta tema si prin alte tehnici de joaca: fantezie ghidata, pictura, jocuri de rol si improvizatie etc.

Tabara urbana “Transforma creativ”
Timp de patru zile ne propunem sa udam si sa oferim hrana imaginatiei copiiilor vostri. Crearea unui mediu propice si hranitor va ajuta la cresterea unor abilitati de gandire creativa puternice.Copiii vor realiza activitati creative si ecologice ce vor stimula procesele creative: flexibilitatea, originalitatea, fluenta, elaborarea. Totodata se vor familiariza  cu teme precum: reciclarea, transformarea, responsabilitatea fata de mediu si societate, grija fata de natura. De exemplu, vom invata sa facem hartie reciclata, vom realize obiecte inedite si utile din material vechi, vom desfasura in parc activitati pro- reciclare, vom asculta si pune in scena povesti cu teme ecologie etc.

Tabara urbana “Ma joc istet”
Deoarece jocul este canalul natural prin care copiii comunica, de-a lungul celor patru zile, ne vom JUCA din plin, urmand cele trei stadii ale jocului: corporalitatea, proiectia si rolul
Ingredinetele grupului de joaca isteata vor fi: o ora de miscare si dans, o ora de pictura si modelaj, o ora de povesti, o ora de teatru, in fiecare zi. La acestea se adauga ore de relaxare si joaca in parc, jocuri de echipa, jocuri de logica.

3. Ce fel de competente au instructorii care deruleaza programul?
Coordonatorii ce vor sustine taberele urbane de dezvoltare creativa sunt psihologi si psihoterapeuti acreditati de Colegiul Psihologilor (formare in Terapie prin Joc si Dramaterapie, Terapie Gestalt, Terapie Adleriana). Acestia organizeaza de cinci ani ateliere si grupuri de dezvoltare personala pentru copii de diferite varste.

4. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii?
Fiecare familie participanta va completa un formular de inscriere trimis de catre noi, in care sunt specificati termenii de participare la un grup de dezvoltare personala.
Recomandam ca micutii sa fie imbracati lejer, cu haine ce se pot murdari, sa aiba tricou de schimb, sapca, incaltari de interior, sticla de apa.

5. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale scolii de vara organizate de dv.?
Nu am cules un feedback oficial de la participantii din anii trecuti, insa in ultima zi de grup sau atelier am primit multe replici de tipul: “Of, cand au trecut asa de repede zilele?”, “Cand mai venim?”, “Mai vreau sa ne jucam!”, “O sa imi fie dor de voi!”, “Nu putem sa ne vedem si maine?” . Feedback-ul participantilor il primeam si in fiecare dimineata noua cand copiii ne spuneau cu entuziasm : “Azi ce facem / ce ne jucam?”, “Putem sa incepem cu jocul x?”, “Azi in parc ne jucam v-ati ascunselea,nu-i asa?”, “Cand incepem?” etc.

6. Din experienta dumneavoastra, ce isi doresc parintii de la o scoala de vara?
Un context in care copiii lor sa se poata juca intr-o maniera sanatoasa, constructiva, relaxata.
Un context in care copiii lor sa poata explora si satisface curiozitatile intr-un mediu sigur pentru ei.
Un context in care copiii lor sa poata relationa si comunica cu alti copii intr-o maniera asertiva si sanatoasa.
Un context in care copiii lor sa se simta valorosi, semnificativi si utili.
Un context in care copiii lor sa primeasca grija, caldura si atentie intr-o maniera sanatoasa si utila stadiului lor de dezvoltare.

7. De ce ar fi benefic pentru un copil/parinte sa participe la scoala de vara organizata de dvs.?

Daca cei mici ar vorbi la fel de mult ca adultii, probabil ca ne-ar spune: “JOCUL este canalul natural prin care eu comunic!”; “Mi-e mai usor sa exprim ce simt prin JOACA decat prin cuvinte!”;“Jucariile sunt cuvintele mele si JOCUL este limbajul meu preferat!”; “Cand ma JOC ma simt puternic si valoros!”;“Prin JOC ma pregatesc pentru viata!”; “Joaca-te cu mine!”
De-a lungul celor cinci grupuri, ne dorim sa cream cat mai multe contexte de joaca sanatoasa si terapeutica, in care copiii sa invete cum sa relationeze cu ceilalti si sa isi exprime emotiile intr-un mod util.
Obiectivele generale ale grupurilor de dezvoltare creativa sunt:
-    Dezvoltarea abilitatii de a lua decizii, de a negocia
-    Dezvoltarea capacitatii de a isi exprima emotiile
-    Dezvoltarea asertivitatii si a capacitatii de a se apara pe sine
-    Dezvoltarea empatiei
-    Dezvoltarea de noi comportamente si atitudini vis-à-vis de ceilalti
-    Dezvoltarea capacitatii de a respecta diferentele dintre oameni
-    Dezvoltarea creativitatii si a gandirii non-formale
-    Cunoasterea de sine si observarea celorlalti

8. Cum va pot contacta parintii interesati de oferta dumneavoastra?
Ne pot scrie la dezvoltarecreativa.ro@gmail.com, ne pot vizita site-ul http://dezvoltarecreativa.ro/ sau ne pot suna la 0724317779 - Irina Ioana Calota.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Irina Ioana Calota    06.06.2013 - 17:54
    Multumim Gabriela! Va asteptam cu drag si muult chef de joaca!
  • Utilizator Anonim
    istrate gabriela    06.06.2013 - 04:22
    Foarte benefice aceste cursuri.Creativitatea se dezvolta, rezultatele
    incep sa apara.Venim si noi !
    Felicitari!