characters characters

Vocea parintilor:Texte clasice si actuale in manualele de literatura

21 aprilie 2010    |   443 vizualizări

Mihaela Pitraus (41de ani) are copilul in clasa a VIII-a si vrea ca programa scolara pentru literatura de gimnaziu sa cuprinda atat textele consacrate, cat si ale unor scriitori contemporani.


„Cred ca elevii ar trebui sa studieze atat clasicii, cat si literatura de actualitate. Copilul meu s-a plans de multe ori ca nu intelege textele literare, asa ca se mai uita pe internet, ii mai explic si eu", ne-a spus Mihaela.

Mama povesteste ca unele din lecturile predate fiului ei la scoala le-a invatat, la randul sau, in scoala generala.


„Copilul meu m-a intrebat de ce trebuie sa citeasca si cartile astea vechi si ar vrea sa studieze ceva mai modern. Cred ca elevii ar fi mai atrasi de cartile cu subiecte actuale si ar face mai bine legatura intre actiunea cartii si prezent. Ar fi bun un echilibru", conchide Mihaela Pitraus.


O alta mamica crede, de asemenea, ca literatura contemporana i-ar determina pe elevi sa citeasca mai mult. „In zilele noastre, tinerii citesc tot mai putin. Daca ii obligi sa studieze ceva vechi, in mod sigur nu o sa-i castigi. Baiatul meu trebuie sa citeasca multe carti care nu-i fac placere. Unele din ele se cereau si la vremea mea, nu mi-au placut nici mie, dar trebuie sa le citeasca pentru ca sunt materie de studiu", ne-a spus Zenovia (40 de ani).


"Copilul meu m-a intrebat de ce trebuie sa citeasca si cartile astea vechi si ar vrea sa studieze ceva mai modern."
Mihaela Pitraus, parinte


Sursa:www.adevarul.ro

 

Tu ce parere ai despre lecturile recomandate pentru limba romana? Copilului tau parcurge cu placere bibliografia obligatorie?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu